Επίσκεψη Βαρνάβα στον Δήμο Δέλτα- Η ανάπτυξη της Δ. Θ/νίκης στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Γ. Ιωαννίδη

Τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Βαρνάβα υποδέχτηκε για πρώτη φορά στο δημαρχείο Δέλτα ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης, μαζί με τους αντιδημάρχους, τον γενικό γραμματέα και τους συμβούλους διοίκησης.

Η συνάντηση διήρκεσε περίπου δύο ώρες και συζητήθηκαν όλες οι προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής.

Ο κ. Ιωαννίδης ενημέρωσε αναλυτικά τον Σεβασμιότατο για τις προσπάθειες που καταβάλλει η διοίκηση του δήμου για την αναβάθμιση της περιοχής και τη βελτίωση της ζωής των πολιτών τονίζοντας ότι ο δήμος Δέλτα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Αναφέρθηκε επίσης στην άμεση ανταπόκριση που είχε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στο αίτημα ενίσχυσης της ασφάλειας των πολιτών του δήμου, καθώς αποφασίστηκε η δημιουργία ομάδας 30 επίλεκτων αξιωματικών της ΟΠΚΕ για την αστυνόμευση του δήμου Δέλτα σε εικοσιτετράωρη βάση. Παράλληλα συζήτησε για τις προσπάθειες που καταβάλλει ο δήμος για την απομάκρυνση των εκατοντάδων ακινητοποιημένων βαγονιών του ΟΣΕ από την περιοχή της Μαγνησίας και των Διαβατών. Επίσης ενημέρωσε για την αναμονή από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ειδικών μηχανημάτων για την απομάκρυνση των μπαζών και των ογκωδών απορριμμάτων από τα όρια του οικισμού Αγία Σοφία στα Διαβατά αλλά και για τις επαφές που προγραμματίζει προκειμένου να διεκδικήσει ζητήματα πρώτης προτεραιότητας για τους πολίτες του δήμου Δέλτα.

«Σεβασμιότατε θέλω να είστε σύμμαχος μας στις προσπάθειες που καταβάλλουμε για να αφήσουμε έναν τόπο σύγχρονο στις επόμενες γενιές» τόνισε ο δήμαρχος Δέλτα απευθυνόμενος στον κ. Βαρνάβα τον οποίο ευχαρίστησε για τη δράση του και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ως μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως για την ανάπτυξη της περιοχής.

Ο κ. Βαρνάβας από την πλευρά του συνεχάρη τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους για τις προσπάθειες τους τονίζοντας ότι χρειάζεται ενότητα και συνεργασία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. «Είμαι στη διάθεση σας για να συμβάλλω όπως μπορώ για το καλό της περιοχής» απάντησε ο κ Βαρνάβας και τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ενός αρραγούς μετώπου από όλους τους δημάρχους της Δυτικής Θεσσαλονίκης με σκοπό την αποτελεσματική διεκδίκηση των συμφερόντων όλων των κοινοτήτων της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Ο κ Βαρνάβας δώρισε στο δήμαρχο Δέλτα την εικόνα της Παναγίας της Χορταίτισσας ενώ ο δήμαρχος ανταπέδωσε με βιβλία που αναφέρονται στην ιστορία της περιοχής.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Καθαριότητας Γιώργος Κυριακίδης, Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Γλώσσης, Οικονομικών Διονύσης Λιακόπουλος, Αγροτικής Ανάπτυξης Φάνης Αλμπάνης, Κοινωνικής Πολίτικης Βούλα Ελευθεριάδου, ο πρόεδρος του ΚΠΟΔ Βαγγέλης Χαλβατζής, ο γενικός γραμματέας του δήμου Δημήτρης Τερζίδης και οι σύμβουλοι του δημάρχου Γρηγόρης Σαρίδης και Νίκος Γλερίδης. Τον κ Βαρνάβα συνόδευσαν οι ιερείς Κωνσταντίνος και Παύλος και συνεργάτες του από την ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.