Θεσ/νίκη: Την Παιδοχειρουργική και Παιδιατρική κλινική του «Παπαγεωργίου» επισκέφθηκε η Μαρέβα Μητσοτάκη

Το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου επισκέφτηκε σήμερα η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, η οποία μοίρασε δώρα και χαμόγελα στα παιδιά της Παιδοχειρουργικής και της Παιδιατρικής Κλινικής.

Τη σύζυγο του πρωθυπουργού υποδέχτηκαν η εκπρόσωπος του Ιδρύματος Παπαγεωργίου, Ζωή Ψαρρά – Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Βασίλης Παπάς, τα μέλη της Διοίκησης και εργαζόμενοι του Νοσοκομείου. Στο κεντρικό σαλόνι περίμεναν την κα Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη μαθητές δημοτικού του Κολεγίου Ανατόλια, που τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα κάλαντα στα ελληνικά και αγγλικά, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα της ίδιας και των παρευρισκομένων.

Η σύζυγος του πρωθυπουργού δήλωσε ευτυχής που επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου και τόνισε ότι είχε ακούσει για αυτό από τον πεθερό της, τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, καθώς το Νοσοκομείο θεμελιώθηκε επί πρωθυπουργίας του. Η κα Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη υπογράμμισε ότι επέλεξε συμβολικά να επισκεφτεί το Νοσοκομείο ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού, γιατί η ίδια πιστεύει στην αξία του εθελοντισμού, που είναι δείγμα πολιτισμού, ανθρωπιάς και εξέλιξης.

«Χρειαζόμαστε τους εθελοντές, αυτούς που πολλές φορές χωρίς να φαίνονται παράγουν έργο. Και εδώ, στο Νοσοκομείο σας έχετε πολλούς εθελοντές. Συγχαρητήρια!», τόνισε χαρακτηριστικά, επιβραβεύοντας τα μέλη και τους εθελοντές του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου «Η Αντηρίδα», που βρίσκονται καθημερινά στο Νοσοκομείο, αποτελώντας στήριγμα για τους ασθενείς και τους συνοδούς τους. Καλωσορίζοντας την κα Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, η κα Ζωή Ψαρρά- Παπαγεωργίου την ευχαρίστησε για την επίσκεψή της στο Νοσοκομείο, εξέφρασε την ελπίδα να συνεχιστεί η ανοδική πορεία του και ευχήθηκε καλές γιορτές σε όλους.

Από την πλευρά του, ο κος Βασίλης Παπάς υπογράμμισε: «Οι εθελοντές μας είναι μια ευλογία για το Νοσοκομείο μας. Έρχονται καθημερινά στο νοσοκομείο για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όσους ασθενείς και συνοδούς το έχουν ανάγκη».

Στη συνέχεια, η σύζυγος του πρωθυπουργού επισκέφτηκε την Παιδοχειρουργική και την Παιδιατρική Κλινική, όπου μοίρασε δώρα, χαμόγελα και ευχές για γρήγορη ανάρρωση και καλές γιορτές σε όλα τα νοσηλευόμενα παιδιά και τους γονείς τους. Πριν αποχωρήσει, η κα Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη συναντήθηκε με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και τους διευθυντές των υπηρεσιών του και ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας και τις ανάγκες του Νοσοκομείου. Κατά την συνάντηση, η κα Ζωή Ψαρρά-Παπαγεωργίου τόνισε ότι το Ίδρυμα Παπαγεωργίου θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός και να στηρίζει το Νοσοκομείο και τα επόμενα χρόνια. Ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου ανέφερε ότι το Γ.Ν. Παπαγεωργίου ξεκίνησε ως Νοσοκομείο των δυτικών συνοικιών της Θεσσαλονίκης, εξελίχθηκε στο πλέον σύγχρονο της Ελλάδας και φιλοδοξεί να καταστεί εφάμιλλο των ευρωπαϊκών, εκπληρώνοντας το όραμα των δωρητών του, των αδελφών Νίκου και Λεωνίδα Παπαγεωργίου.