Ι. Φωτιάδης: Η πόλη τιμά τους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για την απελευθέρωση της Μακεδονίας

Το «παρών» στην πρόσφατη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την τοποθέτηση των έξι προτομών των Μακεδονομάχων στην πλατεία Τσιρογιάννη, έδωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης –Νέοι Ορίζοντες, Ιωάννης (Στάθης) Φωτιάδης ο οποίος συνοδευόταν από τα μέλη της διοίκησης του Συνδέσμου, Σάββα Μουρατίδη και Κυριάκο Τσαταλμπασίδη (φωτογραφία).

«Επιτέλους η πόλη δείχνει ότι δεν ξεχνά τους ανθρώπους οι οποίοι αγωνίστηκαν για τη Μακεδονία μας και επανατοποθετεί τις προτομές των ηρώων του Μακεδονικού Αγώνα οι οποίες βρίσκονταν επί σειρά μηνών παρατημένες λόγω των εργασιών του μετρό. Ήταν μια εικόνα απαράδεκτη που προκαλούσε αλγεινές εντυπώσεις και αποτροπιασμό, καθώς οι προτομές των Μακεδονομάχων -οι οποίοι ήρθαν εδώ από διάφορα μέρη της χώρας για να απελευθερώσουν τη Μακεδονία, δίνοντας τη ζωή τους- κείτονταν εγκαταλελειμμένες στη φθορά του χρόνου», δήλωσε ο κ. Φωτιάδης υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «η απόδοση τιμής και σεβασμού στους ήρωές μας είναι το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν η Πολιτεία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι πολίτες σε μια περίοδο που η χώρα έχει να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις στο ‘’μέτωπο’’ των εθνικών θεμάτων».

Επίσης ο κ. Φωτιάδης υπογράμμισε την ανάγκη να προστατευθούν οι προτομές από βανδαλισμούς, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του και για τον χώρο ο οποίος επελέγη για την προσωρινή φιλοξενία των αγαλμάτων απέναντι από τον Λευκό Πύργο. «Η πλατεία Τσιρογιάννη, όπου ήδη βρίσκεται το άγαλμα του Παύλου Μελά, ήταν η πλέον ενδεδειγμένη προσωρινή θέση έως ότου ολοκληρωθούν τα έργα του μετρό επί της Εγνατίας και της Αγίας Σοφίας καθώς και της ανάπλασης της Πλατείας Μακεδονομάχων όπου θα επανατοποθετηθούν οι προτομές», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΕΘ-Νέοι Ορίζοντες.