Νάουσα: «Πάρκο χιονιού» και πολλές δράσεις διοργανώνει ο δήμος- Αύριο (6/12) επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων- Με KINGS η υποδοχή του 2020

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και ποικίλων δράσεων του Δήμου Νάουσας, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, παρουσιάστηκε σήμερα Πέμπτη (05-12-2019) σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δώρα Μπαλτατζίδου.

Όπως επισημάνθηκε,η επίσημη έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων ξεκινά αύριο, Παρασκευή (06-12-2019) στις 18:00, με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική Πλατεία της Νάουσας. «Η πόλη λάμπει» είναι το σύνθημα της εναρκτήριας εκδήλωσης, ενώ στη συνέχεια στις 20:30 ανοίγει τις πύλες του το «Πάρκο του χιονιού» που θα λειτουργεί από τις 6/12/2019 έως και τις 6/01/2020, στο πλακόστρωτο του Δημοτικού Πάρκου Νάουσας.

Στο πάρκο του χιονιού που θα λειτουργεί στον πλήρως χριστουγεννιάτικα διακοσμημένο περιβάλλοντα χώρο έχουν εγκατασταθεί ξύλινα σπιτάκια με το ταχυδρομείο και το σπίτι του Άϊ Βασίλη, τα εργαστήρια κατασκευών και facepainting, ενώ μικρούς και μεγάλους μας αναμένεται να κερδίσουν το παγοδρόμιο, το Escaperoom, ο χώρος των παιδικών παιχνιδιών και δραστηριοτήτων κ.ά.

Εκδηλώσεις αλληλεγγύης

Στο πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Νάουσας δεν θα λείπουν οι συναυλίες, οι θεατρικές παραστάσεις και οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης. Συγκεκριμένα το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου ο Δήμος Νάουσας διοργανώνει στην πλατεία Καρατάσου το εορταστικό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα «Ψυχή και Σώμα», με τους Ματθαίο, Κωνσταντίνο Τσαχουρίδη και Μαίρη Δούτση, ενώ την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν ολοήμερες εκδηλώσεις με θέμα «Αγάπη και Αλληλεγγύη», στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αλληλεγγύης με μουσικές συναυλίες και παραστάσεις με τη συμμετοχή μουσικών και καλλιτεχνών από όλη την Ελλάδα, Ωδείων, μουσικών συνόλων και χορευτικών σχημάτων από τη Νάουσα.

Συνεργασία με την αγορά

Οι δράσεις του Δήμου περιλαμβάνουν ακόμη σημαντικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης, αλλά και τον Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης Νάουσας με foodfestival, άφθονο ξινόμαυρο κρασί και γαστρονομικές εκπλήξεις, καθώς και δράσεις με τη συμμετοχή πολιτιστικών φορέων και αθλητικών συλλόγων (όπως η δράση «Santa Claus is rolling to town», βόλτα του Αϊ Βασίλη συνοδεία αθλητών του ΕΟΣ Νάουσας και ΣΧΟ Βέροιας με roller και δρομείς), αλλά και παραδοσιακά έθιμα και ναουσαίικα γλέντια με το άναμμα του καρτσούνου κ.ά.

Συναυλίες

Παράλληλες εκδηλώσεις και μουσικές συναυλίες θα διοργανωθούν και στις Τοπικές Κοινότητες Αγγελοχωρίου, Πολυπλατάνου, Ζερβοχωρίου, Κοπανού, Μονοσπίτων,Χαρίεσσας, Λευκαδίων, Επισκοπής και Μαρίνας-Πολλών Νερών.
Η μεγάλη κορύφωση των εκδηλώσεων θα γίνει το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου με την αλλαγή του χρόνου στο Ρολόι της πόλης της Νάουσας, όπου κάτοικοι και επισκέπτες θα υποδεχτούν το 2020 με τους KINGS και μουσικά σχήματα της Νάουσας.

Δημότες και επισκέπτες θα

ζήσουν κάτι το διαφορετικό!

«Σκοπός μας είναι με τη φετινή διοργάνωση οι δημότες και οι επισκέπτες κάθε ηλικίας να ζήσουν κάτι διαφορετικό. Πρόκειται για μια προσπάθεια εκτός όλων των άλλων που προήλθε από συμμετοχικές διαδικασίες και με την ενεργοποίηση όλων των ζωντανών κυττάρων της κοινωνίας μας, με αφετηρία τα μικρά παιδιά. Την ενεργοποίηση αυτή την πιστεύουμε πραγματικά ως δημοτική αρχή, την πιστεύαμε εξάλλου και προεκλογικά. Οι γιορτές των Χριστουγέννων για εμάς πραγματικά ξεκίνησαν πιο νωρίς. Ξεκίνησαν πρώτα απ΄όλα συνομιλώντας με τα παιδιά και ζητώντας του να στείλουν γράμμα στον Άϊ Βασίλη, βάζοντας τους στο παιχνίδι να εκφράσουν τις επιθυμίες τους για τα φετινά Χριστούγεννα. Στη συνέχεια συζητήσαμε με τους φορείς της πόλης και ιδιαίτερα τους πολιτιστικούς φορείς, συζητήσαμε με όλες τις Τοπικές Κοινότητες και ζητήσαμε τη συμμετοχή τους. Κάναμε και μια οικονομική προσπάθεια να εξασφαλίσουμε κάποια χρήματα, καθώς οι υποδομές που διαπιστώσαμε και έχουν να κάνουν με το στόλισμα, το φωτισμό κλπ για τα Χριστούγεννα ήταν χαμηλές» σημείωσε ο Δήμαρχος Νάουσας.
Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Καρανικόλας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης που θα πραγματοποιηθούν την περίοδο των εορτών, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά;
«Το πρόγραμμα μας, λοιπόν, για τις γιορτές θα έχει διάρκεια σε όλη την εορταστική περίοδο και θα έχει σημαντικές εκδηλώσεις που έχουν να κάνουν αφενός με την κοινωνική αλληλεγγύη και αφετέρου με το εορταστικό κλίμα. Ιδιαίτερα για το μήνυμα της κοινωνικής αλληλεγγύης θα ήθελα να επισημάνω ότι τα Χριστούγεννα πάνω από όλα είναι εποχή αγάπης, είναι μια όμορφη περίοδος που πρέπει να σκεφτόμαστε και τον διπλανό μας. Έχουμε λοιπόν πολλές εκδηλώσεις αλληλεγγύης για όλες τις ευπαθείς ομάδες του Δήμου, όπως και δράσεις φιλανθρωπικού σκοπού. Προσπαθήσαμε να συνθέσουμε ένα πλαίσιο πλούσιων εκδηλώσεων που το σχεδιάσαμε όλοι μαζί».

Επισημαίνεται ότι από τις 06/12/2019 έως και τις 06/01/2020 σε ειδικό περίπτερο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Νάουσας στην Πλατεία Καρατάσου, θα συγκεντρώνεται ρουχισμός και είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, είδη καθαρισμού κλπ.) για τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.

Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού, Εξωστρέφειας και Ευρωπαϊκών Θεμάτων κ. Δώρα Μπαλτατζίδου επεσήμανε, μεταξύ άλλων, την σημαντική συνεργασία για την επίτευξη του σχεδιασμού του εορταστικού προγράμματος εκδηλώσεων με την βάση της κοινωνίας του Δήμου Νάουσας και ειδικότερα τους πολίτες, τα σωματεία, τους φορείς, τους συλλόγους της πόλης, τα σχολεία και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά, που στάθηκαν, όπως είπε, στο σύνολό τους σημαντικοί αρωγοί στον σχεδιασμό των πλούσιων δράσεων που έχει ετοιμάσει ο Δήμος Νάουσας για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Παρατίθεται αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Παρασκευή 06/12
Πλατεία Καρατάσου, ώρα 18:00 «Η πόλη λάμπει», επίσημη έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων με χαιρετισμό του Δημάρχου και άναμμα του δέντρου. Η εκδήλωση πλαισιώνεται από τη Φιλαρμονική Εταιρία Νάουσας, ανιματέρ και χριστουγεννιάτικο μπουφέ. Συνδιοργάνωση: Δήμος Η.Π. Νάουσας & Εμπορικός Σύλλογος.
Δημοτικό Πάρκο, ώρα 20:30 «Το Πάρκο του Χιονιού», έναρξη λειτουργίας με μουσική από τη Φιλαρμονική Εταιρία Νάουσας, του τμήματος κρουστών του Ωδείου «Αριστοτέλης» και χορευτικό από τον πολιτιστικό σύλλογο «Bodycontrol». Ελάτε να ζήσουμε τη μαγεία των Χριστουγέννων με πολλές εκπλήξεις (παγοδρόμιο, escaperoom, arenafortnite, facepainting, ανιματέρ, ξυλοπόδαρους, σπίτι του Αϊ Βασίλη κλπ.).
Σάββατο 07/12
Πλατεία Στενημάχου, ώρα 18:00 «Άναμμα χριστουγεννιάτικου δέντρου». Συμμετέχουν ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ, ανιματέρ κλπ. Διοργάνωση: Τ.Κ. Στενημάχου. Δημοτικό Θέατρο, ώρα 20:00: «Ξενιτιά, ο μισεμός είναι… καημός», συναυλία με τη μικτή χορωδία, τη μαντολινάτα και την ορχήστρα του Σωματείου. Διοργάνωση: Μουσικό Σωματείο Ωδείο Ναούσης.
Κυριακή 08/12
Πλατεία Ροδοχωρίου, ώρα 17:30 Άναμμα χριστουγεννιάτικου δέντρου, θεατρική παράσταση «Πρωτοχρονιάτικη περιπέτεια με τη Μαίρη Πόπινς και τα παιδιά της», υποδοχή Αϊ Βασίλη. Διοργάνωση: Τ.Κ. Ροδοχωρίου.
Αίθουσα «ΕΡΙΑ», ώρα 19:00 «Φιλανθρωπική έκθεση ζωγραφικής της Χριστίνας Ρούσσου», πλαισιωμένη με μουσική από τη «Λαϊκή Ορχήστρα Νάουσας» (διάρκεια: 8-12/12, ώρες: 18:00-21:00). Συνδιοργάνωση: Δήμος Η.Π. Νάουσας, Χριστίνα Ρούσσου.

Τρίτη 10 – Τετάρτη 11/12
Δημοτικό Θέατρο: Παιδική μουσικοχορευτική παράσταση «Ροζαλία» της Εύας Ιεροπούλου. Συνδιοργάνωση: Δημοτικό Ωδείο «Εστία Μουσών», Σύλλογος Γονέων Εστίας Μουσών.
Πέμπτη 12/12
Αίθουσα «Βέτλανς», ώρα 09:30 Διαδραστική δραματοποίηση του παραμυθιού «Μια ζαχαρένια συνταγή» της Σοφίας Τσιάμη με τη συμμετοχή παιδιών των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών και σε συνεργασία με τον φούρνο «Θανασούλη». Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται από την παρουσία Αϊ Βασίλη, από εργαστήρι κατασκευής κάρτας, facepainting κλπ. Διοργάνωση: Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Νάουσας.
Παρασκευή 13 – Κυριακή 15/12
Δημοτικό Πάρκο, ώρα 20:30 «Vinetopia», (ώρες λειτουργίας Παρασκευή 18:00-22:00, Σάββατο 18:00-23:00, Κυριακή 12:00-21:00). Διοργάνωση: Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης περιοχής Νάουσας.
Σάββατο 14/12
Πλατεία Καρατάσου, ώρα 15:00 «Η Γιορτή των Ξωτικών». Διοργάνωση: Σύλλογος «Φίλοι Καρναβαλιού Νάουσας».
Δημοτικό Θέατρο, ώρα 19:00: Μεγάλη χριστουγεννιάτικη συναυλία όλων των τμημάτων του Δημοτικού Ωδείου «Εστία Μουσών».
Κυριακή 15/12
Αίθουσα «ΚΑΜΙΝΙ», ώρα 17:30 «SantaClausis ΚΑΜΙ..ng», πρωταθλητές και αθλητές του Ε.Ο.Σ. Νάουσας και τυμπανιστές του σχήματος “AguaDoce” θα συνοδεύουν τον Αϊ Βασίλη στο φιλόξενο σπίτι του στο «Πάρκο του χιονιού» όπου θα γευτούν τη ζεστή σοκολάτα. Συμμετέχουν ανιματέρ, ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ κλπ. Συνδιοργάνωση: Δήμος Η.Π. Νάουσας, Ε.Ο.Σ. Νάουσας.
Τρίτη 17/12
Πλατεία Καρατάσου, ώρα 19:00 Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από την Π.Ε. Ημαθίας. Τρενάκι με τον Αϊ Βασίλη και τα ξωτικά του θα περιδιαβαίνει κεντρικά σημεία της πόλης και θα μοιράζει σοκολατένιες λιχουδιές. Στη συνέχεια στην πλατεία Καρατάσου ο μάγος Sankara και ανιματέρ θα διασκεδάζουν τα παιδιά. Διοργάνωση: Π.Ε. Ημαθίας.
Δημοτικό Θέατρο, ώρα 19:30 Παράσταση χορού «Dancecracker» στις 17 & 18/12. Διοργάνωση: Πολιτιστικός σύλλογος «Bodycontrol».
Πέμπτη 19/12
Κέντρο πόλης, ώρα 18:00 «Χριστός γεννέθεν, χαρά σονκόσμον», κάλαντα από την Εύξεινο Λέσχη Πόντιων Νάουσας στην αγορά της Νάουσας.
Παρασκευή 20/12
Γηροκομείο & Νοσοκομείο Νάουσας, ώρα 11:00 «Κόλιντα-Μέλιντα», μαθητές του Λαππείου Γυμνασίου ψάλλουν τα κάλαντα.
Κέντρο πόλης, ώρα 18:00 «Παραδοσιακά Χριστούγεννα», στην αγορά της πόλης και κατάληξη στην πλατεία Διοικητηρίου για κρασί και ζεστή σούπα. Διοργάνωση: Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας.
Δημοτικό Θέατρο, ώρα 21:00 Χριστουγεννιάτικη μουσική εκδήλωση «Καληνυχτίσματα, νανουρίζοντας το γέρο χρόνο». Διοργάνωση: Σύλλογος «ΕνCanto».
Σάββατο 21/12
Πολιτιστικό Κέντρο Στενημάχου, ώρα 19:00 «Η μουσική σκηνή των Χριστουγέννων», από τη Φιλαρμονική Κοπανού.
Πλατεία Καρατάσου, ώρα 19:00 «Ψυχή και Σώμα», εορταστικό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα με τους Ματθαίο, Κωνσταντίνο Τσαχουρίδη και Μαίρη Δούτση. Διοργάνωση Δήμος Η.Π. Νάουσας.
Κυριακή 22/12
Πλατεία Καρατάσου, ώρα 12:00 «Αγάπη και Αλληλεγγύη», ολοήμερες εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αλληλεγγύης. Μουσικές συναυλίες και παραστάσεις με τη συμμετοχή μουσικών και καλλιτεχνών από όλη την Ελλάδα, Ωδείων, μουσικών συνόλων και χορευτικών σχημάτων από τη Νάουσα. Παράλληλες δράσεις με αφήγηση ποιημάτων και παραμυθιών, εικαστικές δράσεις με ζωγραφική, έκθεση φωτογραφίας και παραδοσιακοί χοροί από τους λαογραφικούς συλλόγους της πόλης. Ζαχαροπλαστεία θα προσφέρουν χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα και καταστήματα εστίασης και καφέ-μπαρ ζεστό κρασί και εδέσματα. Ελάτε να ανταμώσουμε και να ζεστάνουμε τις καρδιές μας με αγάπη! Διοργάνωση: Δήμος Η.Π. Νάουσας.
Δημοτικό Θέατρο, ώρα 20:00 «Παιδική Συναυλία» από το Ωδείο «Αριστοτέλης».
Δευτέρα 23/12
Δημοτικό Θέατρο, ώρα 11:30 «Τα Χριστούγεννα του Καρυοθραύστη», παιδική θεατρική παράσταση από τον θίασο του Φώτη Σπύρου με τη συνοδεία μουσικής Τσαϊκόφσκι. Διοργάνωση: Δήμος Η.Π. Νάουσας.
Κέντρο πόλης: «Κάλαντα στο κέντρο της πόλης», σύλλογοι της πόλης θα ψάλλουν τα κάλαντα στην αγορά.
Πλατεία Γιαννακοχωρίου, ώρα 19:00 «Άναμμα καρτσούνου». Διοργάνωση: Τ.Κ. Γιαννακοχωρίου.
Πλατεία Στενημάχου, ώρα 19:00 «Άναμμα καρτσούνου». Διοργάνωση: Τ.Κ. Στενημάχου.
Πλατεία Αρκοχωρίου, ώρα 22:00 «Άναμμα καρτσούνου», Διοργάνωση: Τ.Κ. Αρκοχωρίου, Πολιτιστικός Όμιλος Αρκοχωρίου «Άρκτος».
Τετάρτη 25/12
Κέντρο πόλης: «Καρτσούνοι» σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης.
Πέμπτη 26/12
Περιοχή «Μπατάνια» «Παραδοσιακό Ναουσαίικο γλέντι πλάι στον καρτσούνο». Διοργάνωση: «Όμιλος Γενίτσαροι και Μπούλες».

Παρασκευή 27/12

Πλατεία Καρατάσου, ώρα 18:00 «SantaClausisrollingtotown». Βόλτα του Αϊ Βασίλη συνοδεία αθλητών του ΕΟΣ Νάουσας και ΣΧΟ Βέροιας (με roller) και δρομέων. Προσφέρεται ζεστό ρόφημα. Διοργάνωση: Δήμος Η.Π. Νάουσας, Ε.Ο.Σ. Νάουσας.

Κυριακή 29/12

Δημοτικό Θέατρο Νάουσας , ώρα 20.30 : Διοργάνωση : Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Ωδείου Εστίας Μουσών και το Δημοτικό Ωδείο Ναούσης . Μουσικό αφιέρωμα στην Χαρούλα Αλεξίου « Τραγούδια της Χαρούλας» , με την Μαίρη Δούτση ( εισιτήριο 5 € ) .
Τρίτη 31/12
Πλατεία Δημαρχείου, ώρα 22:00 «Ρεβεγιόν στο ρολόι της πόλης». Υποδοχή του 2020 με τους KINGS και μουσικά σχήματα της Νάουσας. Διοργάνωση: Δήμος Η.Π. Νάουσας.
Τετάρτη 01/01
Τ.Κ. Ροδοχωρίου, ώρα 10:00 «Οφέτος και τα κάλαντα θα εφτάμεΜωμοέρια», στον Άγιο Δημήτριο Ροδοχωρίου. Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδοχωρίου «Οι Κομνηνοί».
Παρασκευή 03/01
Κέντρο πόλης, ώρα 18:00 Αναβίωση του δρώμενου «Μωμόγεροι», στους δρόμους της Νάουσας. Διοργάνωση: Εύξεινος Λέσχη Ποντίων.
Δευτέρα 06/01
Άγιος Νικόλαος, ώρα 12:00 Ο «Αγιασμός των υδάτων», στο Άλσος Αγίου Νικολάου με τη συμμετοχή του Ιππικού Ομίλου Νάουσας «Πήγασος».

ΑΝΘΕΜΙΑ
Κοινότητα Επισκοπής
Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, ώρα 18:30 Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από την Π.Ε. Ημαθίας. Τρενάκι με τον Αϊ Βασίλη και τα ξωτικά του θα περιδιαβαίνει κεντρικά σημεία της κοινότητας και θα μοιράζει σοκολατένιες λιχουδιές. Ακολουθεί το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία της Επισκοπής. Διοργάνωση: Τ.Κ. Επισκοπής
Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, ώρα 17:00 Πανηγύρι Αγίου Ελευθερίου στην Τ.Κ. Επισκοπής.
Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00 Έθιμο «Κόλντε» στην πλατεία της Τ.Κ. Επισκοπής από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ο Φίλιππος».
Κοινότητα Κοπανού
Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00 Άναμμα χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία του Κοπανού. Διοργάνωση: Δήμος Η.Π. Νάουσας & Τ.Κ. Κοπανού.
Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, ώρα 17:30 Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από την Π.Ε. Ημαθίας. Τρενάκι με τον Αϊ Βασίλη και τα ξωτικά του θα περιδιαβαίνει κεντρικά σημεία της κοινότητας και θα μοιράζει σοκολατένιες λιχουδιές.
Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, ώρα 18:00 Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση όλων των φορέων της Τ.Κ. Κοπανού.
Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00 Έθιμο «Κόλντε» στο κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου “Μέγας Αλέξανδρος” Κοπανού.
Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, ώρα 13:00 Αναβίωση του εθίμου του «Γαβουρμά» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “ΜΙΕΖΑ” στην πλατεία του Κοπανού.
Τρίτη 31 Δεκεμβρίου, ώρα 21:00 Έθιμο «Κόλντε» από την Εύξεινο Λέσχη Κοπανού.
Κοινότητα Λευκαδίων
Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, ώρα 17:00 Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από την Π.Ε. Ημαθίας. Τρενάκι με τον Αϊ Βασίλη και τα ξωτικά του θα περιδιαβαίνει κεντρικά σημεία της κοινότητας και θα μοιράζει σοκολατένιες λιχουδιές.
Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00 Άναμμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία της Τ.Κ. Λευκαδίων με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Εταιρείας Νάουσας.
Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00 Έθιμο «Κόλντε» στην πλατεία της Τ.Κ. Λευκαδίων.
Κοινότητα Μαρίνας – Πολλών Νερών
Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, ώρα 15:00: Άναμμα χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία της Τ.Κ. Μαρίνας. Συμμετέχουν ανιματέρ, ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ κλπ.
Κοινότητα Μονοσπίτων
Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00 Έθιμο «Κόλντε» στην πλατεία της Τ.Κ. Μονοσπίτων
Κοινότητα Χαρίεσσας
Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00 Άναμμα χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Δημοτικό Σχολείο Χαρίεσσας.
Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00 Έθιμο «Κόλντε» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Άγιος Δημήτριος» και την Τ.Κ. Χαρίεσσας.
Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, ώρα 10:00 Αναβίωση του εθίμου «Μωμόγεροι» από την Εύξεινο Λέσχη Χαρίεσσας.

*Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία του Δήμου Η.Π. Νάουσας με τις Τοπικές Κοινότητες και τους πολιτιστικούς φορείς.

ΕΙΡΗΝΟΥΠΟΛΗ
Κοινότητα Αγγελοχωρίου
Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, ώρα 17:00 Άναμμα χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Ειρήνης του Αγγελοχωρίου. Διοργάνωση: Δήμος Η.Π. Νάουσας, Τ.Κ. Αγγελοχωρίου.
Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, ώρα 20:00 Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από την Π.Ε. Ημαθίας. Τρενάκι με τον Αϊ Βασίλη και τα ξωτικά του θα περιδιαβαίνει κεντρικά σημεία της κοινότητας και θα μοιράζει σοκολατένιες λιχουδιές.
Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00 Έθιμο «Κόλντε» στην πλατεία Ειρήνης Αγγελοχωρίου.
Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, ώρα 20:00 Έθιμο «Σούρβα» στην πλατεία Ειρήνης Αγγελοχωρίου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Κάμπου» Δήμου Νάουσας.
Κοινότητα Ζερβοχωρίου
Άνω Ζερβοχώρι, Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, ώρα 10:00 Αναβίωση του εθίμου «Μωμόγεροι» από τον Σύλλογο «Ποντιακά Νιάτα» στην πλατεία Άνω Ζερβοχωρίου.
Άνω Ζερβοχώρι, Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, ώρα 15:00 Αναβίωση του εθίμου του «Γαβουρμά» στην πλατεία Άνω Ζερβοχωρίου.
Κάτω Ζερβοχώρι , Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00 Έθιμο «Κόλντε» στην πλατεία Κάτω Ζερβοχωρίου.
Κοινότητα Πολυπλατάνου
Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00 Έθιμο «Κόλντε» στην πλατεία Πολυπλατάνου.
*Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία του Δήμου Η.Π. Νάουσας με τις Τοπικές Κοινότητες και τους πολιτιστικούς φορείς.

(Από 6/12/2019 έως 6/1/2020 σε ειδικό περίπτερο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Νάουσας στην Πλατεία Καρατάσου θα συγκεντρώνεται ρουχισμός & είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, είδη καθαρισμού κλπ.) για τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.)