Μ. Τσαβούσογλου για απέλαση Λίβυου πρέσβη: «Αυτό είναι το αληθινό πρόσωπο της Αθήνας!»

Την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στην απέλαση του πρέσβη της Λιβύης στην Αθήνα καταδίκασε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο κ. Τσαβούσογλου, αφού χαρακτήρισε νόμιμη τη συμφωνία που σύναψε η Τουρκία με τη Λιβύη για τα θαλάσσια σύνορα έκανε λόγο για απαράδεκτη κίνηση από πλευράς της Ελλάδας να τον απελάσει. «Αυτό είναι το αληθινό πρόσωπο της Αθήνας», είπε χαρακτηριστικά.

«Η απέλαση ενός πρέσβη απλά και μόνο λόγω της συμφωνίας που υπεγράφη δεν είναι ώριμη συμπεριφορά στη διπλωματία. Είναι εξωφρενικό» ανέφερε ο Τσαβούσογλου, ενώ σχολιάζοντας το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της συμφωνίας, είπε πως «οποιοσδήποτε ήθελε να ενημερωθεί θα έπρεπε να την πάρει από μας, διότι είναι μια νόμιμη συμφωνία. Εμείς μπορούμε να συμφωνήσουμε με όλες τις χώρες της περιοχής, εκτός από τους Ελληνοκύπριους. Η συμφωνία δεν είναι μυστική, δεν είναι κρυφή, απλά όταν τη ζητάτε τηλεφωνικά και με απειλές, τότε η Λιβύη δεν θα σκύψει το κεφάλι και αυτό είναι δεδομένο».

«Αν καλείς τη Λιβύη λέγοντας: ”Θα απελάσουμε τον πρέσβη σας αν δεν στείλετε τα έγγραφα της θαλάσσιας συμφωνίας” η Λιβύη δεν θα γονατίζει. Αν τα ζητούσαν ευγενικά τόσο από εμάς όσο και από τη Λιβύη, θα μπορούσαμε να τους δώσουμε τα έγγραφα», συνέχισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Θα τους στείλουμε σε εσάς…

Απαντώντας, στη συνέχει σε ερώτηση για το μεταναστευτικό και τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρώπη, ο Μ. Τσαβούσογλου δεν δίστασε να εξαπολύσει για ακόμη μία φορά τις απειλές του. «Η χώρα του φιλοξενεί πάνω από τέσσερα εκατομμύρια πρόσφυγες, αλλά δεν είχε την αναγκαία στήριξη από την Ευρώπη», είπε και πρόσθεσε: «Ο πρόεδρος Ερντογάν έχει δίκιο. Ζήτησε την ασφαλή επιστροφή των προσφύγων. Αν δεν μας βοηθήσετε, τους πρόσφυγες αυτούς θα τους στείλουμε σε εσάς. Και, σίγουρα, δεν πρόκειται για απειλή»!