Νέα κινητοποίηση για την «απάνθρωπη κατάσταση με τον ΟΑΣΘ» τη Δευτέρα (9/12)

Με σύνθημα «Φτάνει ΠΙΑ η Απάνθρωπη κατάσταση με τον ΟΑΣΘ» η Πρωτοβουλία Εργαζομένων-Φοιτητών-Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης προγραμματίζει νέα παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 9/12/2019 στις 11:00 πμ στα γραφεία του ΟΑΣΘ (Παπαναστασίου και Μπότσαρη).

Μάλιστα η Πρωτοβουλία, στην ανάρτησή της στο facebook, περιγράφει για ακόμη φορά την καθημερινή ταλαιπωρία των πολιτών που είναι αναγκασμένοι να μετακινηθούν με το μοναδικό μέσο μαζικής μεταφοράς που διαθέτει η Θεσσαλονίκη.

«Η κατάσταση με τον ΟΑΣΘ χειροτερεύει κάθε μέρα! Λιποθυμίες, βλάβες, ωτοστόπ και σπασμένα τζάμια από την πολυκοσμία. Οι κυβερνήσεις και η διοίκηση του ΟΑΣΘ ζητούν ξανά ανοχή και υπομονή. Για δύο, για τέσσερις, για εικοσιτέσσερις μήνες… Όμως εμείς δε διαθέτουμε άλλη, μας τελείωσε!!!
Η μετακίνηση μας καθημερινά με τα λεωφορεία δεν είναι σχόλια στα ΜΜΕ και ανέξοδες υποσχέσεις. Είναι η ζωή μας! Πηγαίνοντας στη δουλειά, στο σχολείο, στη σχολή, στο γιατρό…
Το ξεπούλημα στα ΚΤΕΛ δε λύνει τίποτα, το αντίθετο εγκυμονεί αυξήσεις στα εισιτήρια!
Ο κόσμος της πόλης πρέπει να ξεσηκωθεί! Να συμμετέχουμε όλοι μαζικά στις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις για το θέμα της συγκοινωνίας! Εκεί είναι η φωνή μας, έτσι θα ακουστούμε!
Να διεκδικήσουμε το αναφαίρετο δικαίωμά μας στην ανθρώπινη μετακίνηση!
Απαιτούμε από τη διοίκηση του ΟΑΣΘ να δώσει άμεσα απαντήσεις στα αιτήματα μας. Διεκδικούμε:
• άμεση αύξηση των δρομολογίων σε όλες τις γραμμές,
• να έρθουν τώρα νέα λεωφορεία,
• να σταματήσει το ξεπούλημα του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ,
• να είναι ασφαλής, φθηνή και ανθρώπινη η μετακίνηση στην πόλη», σημειώνει η Πρωτοβουλία Εργαζομένων-Φοιτητών-Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης.