Θεσ/νίκη: Σήμερα (7/12) το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην πλατεία Αριστοτέλους και συναυλία με την Άλκηστις Πρωτοψάλτη

Αρχίζουν και επισήμως σήμερα Σάββατο (7/12) οι Μαγεμένες Γιορτές του Δήμου Θεσσαλονίκης με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην πλατεία Αριστοτέλους όπου θα διοργανωθούν πλήθος εκδηλώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ από τις 6 έως τις 7 θα λειτουργήσει το «χριστουγεννιάτικο εργαστήρι παπιγιόν» για τα παιδιά.

Η γιορτή θα αρχίσει με το σάλπισμα από τις τρομπέτες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Θα ακολουθήσει εμφάνιση του συνόλου Piandaemonium με 6 πιάνα με ουρά επί σκηνής και 12 διακεκριμένους πιανίστες. Στην συνέχεια και σε σύμπραξη με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου οι παρευρισκόμενοι θα απολαύσουν άριες και μελωδίες από τέσσερις λυρικές τραγουδίστριες.

Η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου θα γίνει στις 7 το απόγευμα από τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα με τους ήχους της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Αμέσως μετά τη σκυτάλη παίρνει η Άλκηστις Πρωτοψάλτη για να πατήσει την «Σκανδάλη» και να σκορπίσει «Το χειροκρότημα» στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Ρόλο παρουσιαστή έχει αναλάβει ο Σάκης Τανιμανίδης.

Την Ορχήστρα διευθύνει η αρχιμουσικός Λίζα Ξανθοπούλου.

Αύριο, Κυριακή 8 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00, θα φωταγωγηθεί το Δέντρο του Χριστουγεννιάτικου Χωριού στην Πλατεία Δικαστηρίων όπου και θα ακολουθήσει συναυλία της Josephine.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Σωτήρης Καλυβάτσης.

Δείτε ΕΔΩ τις προγραμματισμένες εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης.