Ωραιόκαστρο: 2η Χορωδιακή Συνάντηση Θρησκευτικής Μουσικής (15/12) στον ΙΝ Κοιμήσεως Θεοτόκου

Πιστά στο καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο ραντεβού τους τα Χορωδιακά Σύνολα -η Γυναικεία Χορωδία Eu Choralis και η Παιδική Χορωδία Σολ- της Ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου του Δήμου Ωραιοκάστρου διοργανώνουν την 2η Χορωδιακή Συνάντηση Θρησκευτικής Μουσικής που θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 7 το απόγευμα.

Στη συναυλία θα συμμετέχουν, εκτός των Χορωδιακών Συνόλων της Ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου, ο Χορός Ψαλτών «Θεσσαλονίκη» και η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου. Θα ακουστούν ύμνοι και κάλαντα από την ελληνική, βυζαντινή και δυτική, χριστουγεννιάτικη παράδοση.

Όπως τονίζεται στη σχετική πρόσκληση που κοινοποιήθηκε στα social media, τα Χορωδιακά Σύνολα του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου, με την καθοδήγηση της μαέστρου κυρίας Άννας Γεράση και τη συνδρομή της Ενορίας, ετοιμάζουν για ακόμα μια φορά εκδήλωση υψηλής καλλιτεχνικής και αισθητικής αξίας και την προσφέρουν, δωρεάν, με αγάπη στην τοπική μας κοινωνία.

Επίσης, σημειώνεται πως η Γυναικεία Χορωδία της Ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου, «θα πραγματοποιήσει εμφάνιση το επόμενο διάστημα στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο. Εξάλλου από τη νέα χρονιά προγραμματίζονται ήδη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και αλλού εμφανίσεις και των δύο χορωδιακών σχημάτων, τα οποία καταγράφουν μια σημαντική πορεία στα καλλιτεχνικά πράγματα της πόλης κάνοντας γνωστό το Ωραιόκαστρο στους μουσικούς και χορωδιακούς κύκλους».