Έβρος: Αλλοδαποί έκαψαν στάβλο στο Σιδερό- Έντονη αντίδραση του δημάρχου Σουφλίου για τα απανωτά φαινόμενα φθοράς περιουσίας των κατοίκων

Στις φλόγες τυλίχτηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στάβλος κτηνοτρόφου στο χωριό Σιδερό Σουφλίου όπου βρήκαν κατάλυμα μετανάστες οι οποίοι εισήλθαν παράνομα στη χώρα. Στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν άναψαν φωτιά η οποία γρήγορα επεκτάθηκε με αποτέλεσμα ο στάβλος να καταστραφεί ολοσχερώς και μαζί με αυτό 300 μπάλες ζωοτροφής, σύμφωνα με τις μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής. Μάλιστα όπως σημειώνουν στις αναρτήσεις τους οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του  Έβρου στα social media ανάλογες πυρκαγιές έχουν σημειωθεί και σε άλλα μαντριά της περιοχής όπου αναζητούν στέγη οι αλλοδαποί που μπαίνουν στο ελληνικό έδαφος από τα σύνορα με την Τουρκία.

Άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής και η φωτιά έσβησε άμεσα χωρίς να προκαλέσει άλλες ζημιές.

Έντονα αντέδρασε ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος ο οποίος με ανάρτησή του στο Fb αναφέρει τα εξής: «Ακόμη μια περιουσία ενός συνδημότη μας καταστρέφεται σήμερα από φωτιά που προκάλεσαν οι Λαθρομετανάστες. Εκφράζουμε την έντονη αγανάκτηση και ανησυχία για την ανασφάλεια που αισθάνονται οι κάτοικοι του ορεινού όγκου του Δήμου Σουφλίου. Οι ροές αλλοδαπών που εισέρχονται παράνομα στη χώρα μας έχουν λάβει τρομακτικές και μη διαχειρίσιμες διαστάσεις. Φθορές σε περιουσίες, διαμονή σε ακατοίκητα σπίτια, ανεξέλεγκτη κυκλοφορία ομάδων αλλοδαπών στο οδικό δίκτυο, ελεύθερη προσβασιμότητα αγοράς στα υπάρχοντα καταστήματα, μεγαλύτερος αριθμός αλλοδαπών που διακινείται εντός των οικισμών από τους μόνιμους κατοίκους, τρομοκρατία για τους κατοίκους από τις συνεχείς επισκέψεις ανεπιθύμητων αλλοδαπών που ζητούν να εισέλθουν στα σπίτια τους για παροχή τροφίμων η παροχή προστασίας από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Εντός ενός δεκαημέρου ολοσχερή καταστροφή από πυρκαγιά δυο ποιμνοστασίων φτωχών συνδημοτών μας από ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, τι περιμένουν οι αρμόδιοι άλλο, αν αδυνατούν να μας το πουν διαφορετικά ο Δήμος θα οργανώσει τους πολίτες του και θα προστατεύσει τη ζωή και την περιουσία τους!!!».

(Οι φωτογραφίες είναι από την ανάρτηση του δημάρχου στο fb)