Μ. Βορίδης: Εμπιστευθείτε το σχέδιο της κυβέρνησης για το προσφυγικό -Το 2020 επαναπροωθήσει 10.000 παράνομους μετανάστες

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη διαχείριση του προσφυγικού -μεταναστευτικού ζητήματος ανέλυσε χτες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Μάκης Βορίδης μιλώντας σε εκδήλωση της τοπικής Νομαρχιακής Επιτροπής της ΝΔ στα Γρεβενά. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «το 2020 η κυβέρνησή μας θα επαναπροωθήσει 10.000 παράνομους μετανάστες, θα φτιάξουμε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα και θα καταφέρουμε να εκτονώσουμε αυτή την κρίση» και κάλεσε τους πολίτες να εμπιστευθούν το κυβερνητικό σχέδιο για το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

«Δεν περιμέναμε ότι θα είχαμε αυξημένες ροές με το που αναλάβαμε την διακυβέρνηση της χώρας» είπε ο κ. Βορίδης και ζήτησε από τους πολίτες να κάνουν υπομονή διότι όπως επισήμανε «η κυβέρνηση διαχειρίζεται το μεταναστευτικό μ’ ένα σύστημα που είναι φτιαγμένο από τον ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο έλεγε ότι δεν γίνεται καμία επαναπροώθηση, δεν γυρνά κανείς πίσω». Επίσης, αναφερόμενος στους πολίτες και στις τοπικές κοινωνίες που διαμαρτύρονται για την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών δήλωσε: «Θα υπερασπιστούμε ηθικά το κόσμο που διαμαρτύρεται γιατί όλοι αυτοί δεν είναι ρατσιστές, ούτε ξενόφοβοι, είναι πολίτες που αγαπάνε την πατρίδα τους και τους λέμε απλά ότι χρειαζόμαστε χρόνο για την υλοποίηση των προθέσεών μας».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Βορίδης συμμετείχε και σε σύσκεψη (φωτογραφία) στην Ενότητα Γρεβενών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με τον Περιφερειάρχη και στελέχη της Περιφέρειας για τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την περιοχή.