«Χειροπέδες» σε 4 διακινητές μη νόμιμων μεταναστών σε Έβρο – Ροδόπη μετά από επεισοδιακή καταδίωξη

Συνελήφθησαν χθες (7-12-2019), στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, τέσσερις αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 38, 36, 26 και 23 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 15 μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το βράδυ της 6/7-12-2019, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε ΙΧΕ αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 36χρονος. Ωστόσο εκείνος δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη από τους αστυνομικούς. Στη συνέχεια, το όχημα εισήλθε στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, όπου προσέκρουσε πλαγιομετωπικά με ΙΧΕ αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα.

Άμεσα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 36χρονο διακινητή, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες, ενώ δεν έχει ούτε δίπλωμα οδήγησης.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το πρωί στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον 23χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ΙΧΕ αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα έξι μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση, επίσης χθες το βράδυ, στον οικισμό Φύλακα Ροδόπης, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 38χρονο οδηγό ΙΧΕ αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε σε χωμάτινο δρόμο παρακείμενο της επαρχιακής οδού Βέννας – Ξυλαγανής.

Άμεσα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον οδηγό – διακινητή, ενώ ο 26χρονος συνοδηγός – συνεργός του, επιχείρησε να διαφύγει πεζός, ωστόσο συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι οι δύο διακινητές μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο 26χρονος αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του.

Κατασχέθηκαν τα τρία ΙΧΕ αυτοκίνητα και το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού Αλεξανδρούπολης και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου Αλεξανδρούπολης και Σαπών Ροδόπης.