Θύματα ληστείας δυο ηλικιωμένοι σε περιοχή του δήμου Βόλβης- Πατέρας και γιος οι δράστες οι οποίοι… πουλούσαν σεντόνια

Θύματα ληστείας έπεσαν δυο ηλικιωμένοι μέσα στο σπίτι τους σε περιοχή του δήμου Βόλβης όταν δυο άνδρες τους προσέγγισαν με το πρόσχημα της πώλησης λευκών ειδών, σεντονιών και κουβερτών.

Οι δράστες, πατέρας και γιος, αφού χρησιμοποίησαν σωματική βία απέναντι στο ηλικιωμένο ανδρόγυνο, κατάφεραν να αποσπάσουν χρηματικό ποσό και να διαφύγουν με ΙΧ.

Άμεση ήταν η επέμβαση της ΕΛΑΣ που προχώρησε αμέσως σε ταυτοποίηση των δραστών και στη συνέχεια στη σύλληψη του πατέρα.

Αναλυτικά όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, «αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες πραγματοποιούν επισταμένες έρευνες για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό ατόμων που εμπλέκονται σε αδικήματα κατά της ιδιοκτησίας των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, το τελευταίο 24ωρο προχώρησαν στη σύλληψη και τον σχηματισμό δικογραφιών σε βάρος δραστών για περιπτώσεις ληστειών.

Συγκεκριμένα:

-Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά, ταυτοποίησαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών ηλικίας 46 και 25 ετών (πατέρας-γιος), που ενέχονται σε περίπτωση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού σε περιοχή του Δήμου Βόλβης.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω μεσημβρινές ώρες της 08-12-2019, μετέβησαν σε οικία όπου διαμένουν ο 81χρονος με την 78χρονη σύζυγό του και με το πρόσχημα πώλησης λευκών ειδών και κλινοσκεπασμάτων, αφαίρεσαν με τη χρήση σωματικής βίας χρηματικό ποσό και διέφυγαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Στο πλαίσιο της έρευνας και σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α.Τ. Τυρνάβου Λάρισας, εντοπίσθηκε στην περιοχή του Τυρνάβου και συνελήφθη ο 46χρονος».

Στο σπίτι του 46χρονου βρέθηκε μέρος του χρηματικού ποσού που έκλεψαν από τους ηλιωμένους, το οποίο αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες του. Επίσης βρέθηκαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποίησαν ως μέσο προσέγγισης και διαφυγής κατά την τέλεση της έκνομης πράξης τους και ποσότητα ναρκωτικών δισκίων.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία μπήκε σε σπίτι 52χρονου στην περιοχή του Λαγκαδά και με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσε χρηματικό ποσό.

Επίσης, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας προχώρησαν στην εξιχνίαση ένοπλης ληστείας σε ταξιδιωτικό γραφείο στην περιοχή της Περαίας. Συγκεκριμένα, «ταυτοποιήθηκε ως ένας εκ των δραστών, 30χρονος ομογενής, ο οποίος ενεργώντας από κοινού με συνεργό του, τον Ιανουάριο του 2010, εισήλθαν σε ταξιδιωτικό γραφείο στην περιοχή της Περαίας και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν ένα μεταλλικό κυτίο, όπου τοποθετούνταν οι εισπράξεις, το οποίο όμως δεν περιείχε χρήματα». Κατά τη διαφυγή τους οι δράστες και ενώ βρίσκονταν σε υπαίθριο χώρο πυροβόλησαν μία φορά με το όπλο, χωρίς να προκληθεί τραυματισμός.

(Η φωτογραφία είναι από την ανάρτηση της ΓΑΔΘ στο facebook)