Θεσ/νίκη: Νέα διαμαρτυρία για την τραγική κατάσταση στον ΟΑΣΘ σήμερα (11/12) στις 6 μμ στο Δημοτικό Συμβούλιο

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απελπιστική κατάσταση στον ΟΑΣΘ διοργανώνει η Πρωτοβουλία Εργαζομένων-Φοιτητών-Συνταξιούχων Για Τις Αστικές Συγκοινωνίες. Αυτή τη φορά, καλεί σε κινητοποίηση σήμερα (Τετάρτη 11/12) στο Δημαρχείο και συγκεκριμένα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης όπου θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα ειδική συνεδρίαση με μοναδικό θέμα συζήτησης της Ημερήσιας Διάταξης την ενημέρωση για τις εξελίξεις στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

Με τη νέα σκληρή ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία ασκεί δριμεία κριτική στη διοίκηση του ΟΑΣΘ, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, πως ο εμπαιγμός σε βάρος του λαού της πόλης είναι τεράστιος.

Όλη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«”Καλό Πάσχα” μας ευχήθηκε η διοίκηση του ΟΑΣΘ!

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11/12 ΣΤΙΣ 6:00μμ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!

Την ώρα που η κατάσταση με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ έχει φτάσει στο απροχώρητο και ο συνωστισμός, οι λιποθυμίες, τα σπασμένα τζάμια και οι βλάβες σημειώνονται καθημερινά, η διοίκηση του ΟΑΣΘ εμφανίζεται «αγέρωχη». Στη χθεσινή συνάντηση (Δευτέρα 9/12) με τον κ. Σκόδρα ακούσαμε πώς η «καλύτερη λύση» που έχουν να περιμένουν οι Θεσσαλονικείς είναι 100 μεταχειρισμένα λεωφορεία σε 4-5 μήνες (!) και μερικές δεκάδες πανάρχαια οχήματα που θα μεταφερθούν από τα περίχωρα στο κέντρο της πόλης… Μάλιστα, μας αντιγύρισαν με περίσσιο θράσος το ερώτημα «αν έχουμε να τους προτείνουμε κάτι καλύτερο». Με αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζουν το λαό της πόλης που διαμαρτύρεται για το αυτονόητο! Ενδεικτικά, μας υπέβαλλαν σε 30 λεπτά αναμονής για τη συνάντηση με τον κ. Σκόδρα ο οποίος, όπως μας ενημέρωναν, βρισκόταν σε διοικητικό συμβούλιο -παρά το προγραμματισμένο ραντεβού μας το οποίο μάλιστα αμφισβητούνταν- και δεν εμφανίστηκε, παρά μόνον όταν επιχειρήσαμε να αποχωρήσουμε.

Ο εμπαιγμός σε βάρος του λαού της πόλης είναι τεράστιος! Ο στόλος καταρρέει μέρα με τη μέρα και τα λιγοστά μπαλώματα που λένε ότι σχεδιάζουν, ίσα ίσα που θα αναπληρώσουν ό,τι αφήσει όρθιο στο διάβα του ο Χειμώνας. Πώς θα πάμε στη δουλειά μας, στη σχολή μας, σε ένα κέντρο υγείας…; Πώς θα φτάσουμε στην πλατεία Αριστοτέλους να κάνουμε μία βόλτα; Με το στόλο να καταρρέει πάνω μας, σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, πώς θα βγάλουμε το Χειμώνα σώοι και αβλαβείς; Η κατάσταση είναι ήδη ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ και σκοπεύουν να την αφήσουν να πάρει το δρόμο της ως το Πάσχα. Οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα, οι διοικήσεις του ΟΑΣΘ, η τοπική αυτοδιοίκηση, έχουν τεράστια ευθύνη! Άλλη υπομονή και άλλη ανοχή δεν έχουμε!!!

Η μετακίνησή μας με ασφάλεια και αξιοπρέπεια είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας! Να συμμετέχουμε μαζικά στις συγκεντρώσεις και στις διαμαρτυρίες που θα ακολουθήσουν!

Όλοι στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για τον ΟΑΣΘ την Τετάρτη 11/12 στις 6:00μμ! Να ακουστούν δυνατά τα αιτήματά μας:

Να έρθουν ΤΩΡΑ λεωφορεία
Να αυξηθούν άμεσα τα δρομολόγια σε όλες τις γραμμές
Να σταματήσει το ξεπούλημα του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ
Να είναι ασφαλής, φθηνή και ανθρώπινη η μετακίνηση στην πόλη

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΦΟΙΤΗΤΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»