Να προσλάβουν άτομα με αναπηρία προτρέπει τις επιχειρήσεις ο κ. Ι. Φωτιάδης

Την προτροπή προς τις επιχειρήσεις να προσλάβουν άτομα με αναπηρία απηύθυνε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης –«Νέοι Ορίζοντες», Ιωάννης (Στάθης) Φωτιάδης σε δηλώσεις του αμέσως μετά την εκδήλωση που διοργάνωσε πρόσφατα, στη Θέρμη, το Εκπαιδευτικό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Εφήβων και Νέων με Αναπηρία Θεσσαλονίκης (φωτογραφία).

Μάλιστα ο κ. Φωτιάδης εντυπωσιάστηκε από το έργο που επιτελείται στο συγκεκριμένο Κέντρο του ΟΑΕΔ, όπου τα άτομα με αναπηρία αποκτούν δεξιότητες στην ξυλουργική, την υφαντουργία, τη ραπτική και την πληροφορική.

«Οι δημιουργίες των νέων παιδιών και των εφήβων με αναπηρία είναι ιδιαίτερα αξιόλογες και δείχνουν πως όταν υπάρχει θέληση αλλά και στήριξη από φορείς και επιχειρήσεις τα άτομα με κινητικά και άλλα προβλήματα μπορούν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, η οποία ωστόσο πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητές τους και να προσαρμόζεται σε αυτές», υπογράμμισε ο κ. Φωτιάδης προσθέτοντας πως ο ΟΑΕΔ επιδοτεί στο σύνολό του το εργατικό κόστος για πρόσληψη ατόμων με αναπηρία.

Ο πρόεδρος του ΣΕΘ-«Νέοι Ορίζοντες» υπογράμμισε ακόμη πως η απασχόληση ατόμων με αναπηρία πρέπει να είναι στην κορυφή του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των επιχειρήσεων. «Η κοινωνία μας πρέπει να ξεπεράσει τις όποιες προκαταλήψεις και να δώσει στην πράξη ίσες ευκαιρίες σε όλους. Η προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στην αγορά εργασίας πρέπει να είναι αυτονόητη και να μην παραμένει ‘’κενό γράμμα’’», είπε ο κ. Φωτιάδης ο οποίος, στη διάρκεια της εκδήλωσης συζήτησε με τους νέους του Κέντρου και τους συνεχάρη για τις εργασίες τους.