ΟΑΣΘ: Υπομονή ως το… φθινόπωρο του 2020! (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέες υποσχέσεις για βελτίωση της αστικής συγκοινωνίας δόθηκαν στους Θεσσαλονικείς από τους εκπροσώπους του υπουργείου Μεταφορών και της διοίκησης του ΟΑΣΘ κατά τη διάρκεια της σημερινής ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης που είχε αποκλειστικό θέμα τη δραματική κατάσταση στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών της πόλης.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης -από την οποία δεν έλειψαν οι εντάσεις- ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών Νίκος Σταθόπουλος ανακοίνωσε ότι από τον Ιανουάριο – Φεβρουάριο του 2020 θα προστεθούν 100-120 λεωφορεία στον στόλο του ΟΑΣΘ λόγω της ανάληψης άλλων 26 γραμμών από τα ΚΤΕΛ, με στόχο να κυκλοφορούν στις αρχές του χρόνου στη Θεσσαλονίκη 440 λεωφορεία από 320 λεωφορεία που κυκλοφορούν σήμερα. Επίσης, θα προστεθούν στον στόλο άλλα 150 λεωφορεία μέσω ενοικίασης έως το φθινόπωρο του 2020, ενώ θα ξεκινήσει η διαδικασία για να προστεθούν άλλα 140 λεωφορεία αμέσως μετά το Πάσχα. Στο μεταξύ όμως θα πρέπει να αποσυρθούν από την κυκλοφορία 90 λεωφορεία του γηρασμένου στόλου.

Ο κ. Σταθόπουλος ανακοίνωσε ότι πριν το τέλος του χρόνου θα υπογραφεί η σύμβαση που θα αναθέτει το έργο στα ΚΤΕΛ, ενώ μίλησε για τον στόχο των 500 λεωφορείων έως το φθινόπωρο του 2020.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας παραδέχθηκε ότι τα προβλήματα είναι πολλά και μεγάλα τονίζοντας ωστόσο πως μέσα στους τελευταίους μήνες αυξήθηκαν κατά 100 τα λεωφορεία.

«Είναι ντροπή η Θεσσαλονίκη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας να μην έχει ένα μέσο μαζικής μεταφοράς», τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας o οποίος χαρακτήρισε «νούμερο ένα» πρόβλημα της πόλης το θέμα της μετακίνησης. Όπως είπε ο δήμαρχος, η πόλη είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης φτάνοντας σε πρωτόγνωρα τριτοκοσμικά επίπεδα!

Στην άθλια κατάσταση που βιώνουν καθημερινά οι Θεσσαλονικείς οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους το μοναδικό μέσο μαζικής μεταφοράς αναφέρθηκαν η Φ. Σαλονικίδου, εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων-Φοιτητών-Συνταξιούχων για τος αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκη και ο Β. Παρτάλης, πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων “Η Συσπείρωση” .

Δείτε το σχετικό βίντεο από τη σημερινή ειδική συνεδρίαση για τον ΟΑΣΘ του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης (Τετάρτη 11/12/2019) που αναρτήθηκε στη σελίδα της Πρωτοβουλίας.