Β. Ρόκος: Αιτία πολέμου η έναρξη γεώτρησης από την Τουρκία στα νότια της Κρήτης ή σε άλλο μέρος της εθνικής μας επικράτειας!

«Πρέπει να καταστεί ξεκάθαρο προς τον κύριο Ερντογάν ότι σε περίπτωση που τουρκικό πλοίο ξεκινήσει γεώτρηση νότια της Κρήτης είτε σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της εθνικής μας επικράτειας αυτό αυτομάτως σημαίνει αιτία πολέμου και θα χαρακτηριστεί ως πολεμική πράξη». Αυτό επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο Τομεάρχης Μακεδονίας-Θράκης του ΜέΡΑ25, Βασίλης Ρόκος μιλώντας στο Kontra Channel, στην εκπομπή της κυρίας Αναστασίας Γιάμαλη.

Όπως, επίσης, υπογράμμισε ο κ. Ρόκος, Συνέχισε λέγοντας πως «πρέπει να δείξουμε αποφασιστικότητα, σε κλίμα εθνικής ενότητας και όλα πολιτικά κόμματα πρέπει να συμφωνήσουν σε αυτό. Ο πρωθυπουργός αλλά και οι υπόλοιποι αρχηγοί των κομμάτων της Βουλής οφείλουν να συστρατευτούν και να δείξουμε στην Τουρκία πυγμή θέτοντας ξεκάθαρα τα όρια μας».

Παράλληλα άσκησε δριμεία κριτική για λάθη στους χειρισμούς προηγούμενων κυβερνήσεων στο ζήτημα των Ελληνοτουρκικών και συγκεκριμένα έκανε ειδική μνεία στην δήλωση του Κώστα Σημίτη «ευχαριστούμε τους Αμερικάνους» για την κρίση στα Ίμια.

Ξεκαθάρισε ότι η θέση του ΜέΡΑ25 είναι κατά των εξορύξεων πετρελαίων, καθώς εν τέλει ο Ελληνικός λαός δεν θα λάβει κανένα όφελος από τις συμβάσεις αυτές και το μόνο που θα απομείνει είναι μια τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή στις θάλασσές μας. Ενημέρωσε παράλληλα πως οι χειρισμοί της προηγούμενης κυβέρνησης όπως και της σημερινής έχουν ως απόρροια την
τουρκική προκλητικότητα, καθώς χρονικά οι εντάσεις κλιμακώθηκαν από τότε που ξεκίνησαν οι έρευνες για υδρογονάναθρακες στις Ελληνικές θάλασσες. Ο κ. Ρόκος είπε χαρακτηριστικά πως «οι μόνοι που κερδίζουν από αυτή την σύμβαση είναι οι οπλάδες και οι
πετρελαιάδες εις βάρος του Ελληνικού λαού και πως καμία από αυτές τις εταιρίες ούτε οι χώρες από τις οποίες προέρχονται και που θα πλουτίσουν δεν θα μας στηρίξουν σε περίπτωση θερμού επεισοδίου με την Τουρκία».
Δείτε το σχετικό βίντεο: