Η γυναικεία επιχειρηματικότητα στις χώρες της ΟΣΕΠ στο επίκεντρο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη

Στην γυναικεία επιχειρηματικότητα στις χώρες της ΟΣΕΠ εστίασε η ημερίδα που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη από το Επιχειρηματικό Συμβούλιο του Οργανισμού της Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), σε συνεργασία με την Τράπεζα Εμπορίου και Αναπτύξεως Ευξείνου Πόντου και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Σκοπός της ημερίδας, η οποία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο ανάληψης από τη χώρα μας της Προεδρίας της ΟΣΕΠ για το τρέχον εξάμηνο, ήταν η ανάδειξη των κοινωνικών πτυχών της γυναικείας επιχειρηματικότητας και η προώθηση της δικτύωσης των γυναικών επιχειρηματιών στην περιοχή του Ευξείνου Πόντου.

Όπως δήλωσε ο κ. Χαρίλαος Αλεξόπουλος, Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου της ΟΣΕΠ, «στην σημερινή συνάντηση μεταξύ κορυφαίων επιχειρηματιών γυναικών και εκπροσώπων γυναικείων επιχειρηματικών οργανώσεων από την οικονομική περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, επιβεβαιώθηκε ο δυναμισμός και η ισχυρή επιρροή που ασκεί στην οικονομία η σύγχρονη γυναικεία επιχειρηματικότητα. Ιδιαίτερα όταν αυτή στηρίζει και στηρίζεται στην υγιή ανάπτυξη του θεσμού της οικογένειας και της κοινωνικής συνοχής, που εκπορεύεται από ισορροπίες που μόνο μια γυναίκα ξέρει να διαχειριστεί και να προστατέψει. Ως αβίαστο συμπέρασμα αυτής της ημερίδας προέκυψε και η ανάγκη για διεύρυνση των συνεργασιών και της δημιουργίας οικονομιών κλίμακας των επιχειρήσεων που διοικούνται από γυναίκες επιχειρηματίες στους κόλπους της Οικονομικής Συνεργασίας της Μαύρης Θάλασσας, γεγονός που το Επιχειρηματικό μας Συμβούλιο έχει ήδη εντοπίσει από καιρό και σκοπεύει να στηρίξει με συγκεκριμένες ενέργειες στο μέλλον».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο οικοδεσπότης κ. Αριστοτέλης Σπηλιώτης, Γενικός Γραμματέας της Παρευξείνιας Τράπεζας, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Χρήστος Μήττας και η Πρόεδρος της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης ΑΕ και εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, κα Μαρία Καραγιάννη.

Οι εργασίες της ημερίδας ξεκίνησαν με την ομιλία της κας Σοφίας Κουνενάκη-Εφραίμογλου, Προέδρου του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών.
Για τα χρηματοδοτικά εργαλεία, που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τις ανάγκες των γυναικών-επιχειρηματιών, μίλησαν τα στελέχη της Παρευξείνιας Τράπεζας, κα Tzvetka Karneva, Acting Director, Financial Institutions 1, και κ. Todor Dimitrov, Head- Evaluation.

Στην συνεισφορά της δικτύωσης, προκειμένου να επιτευχθεί η διείσδυση και η επέκταση σε τοπικές και ξένες αγορές, αναφέρθηκε η κ. Cristina Chiriac, Πρόεδρος του φορέα National Confederation for Female Entrepreneurs of Romania.

Στην ενότητα με τίτλο “Working vs Family – Dilemma or Integration in Business and Society” ομιλία πραγματοποίησε η κα Στυλιανή Κοσκινά, Αντιπρόεδρος της εταιρίας Κοσκινάς ΑΕ και Οικονομική Επόπτρια του ΕΒΕΘ.

Τέλος, το θέμα “Supporting the Role of a Working Mother” παρουσίασε η κα Βαλεντίνη Αμαραντίδου, συνιδρυτής της εταιρείας ARTION Conferences and Events.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι οργανώσεων για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα από τη χώρα μας και άλλες χώρες μέλη της ΟΣΕΠ, γυναίκες επιχειρηματίες με αξιόλογη δραστηριότητα, καθώς και εκπρόσωποι τραπεζικών ιδρυμάτων.