Έκλεβαν ρεύμα για «εργαστήρια» υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης- Θα εισέπρατταν 1 εκατ. ευρώ αν πουλούσαν την… παραγωγή! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Στην αυτόφωρη σύλληψη αρχηγικού μέλους οργανωμένου κυκλώματος καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, κατοχής, αποθήκευσης και διακίνησης ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών εντός της Ελληνικής επικράτειας και δύο άμεσων συνεργών του, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση. Οι δράστες είχαν μετατρέψει διαμερίσματα σε… εργαστήρια υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης και μάλιστα χωρίς… λειτουργικό κόστος καθώς έκλεβαν το ρεύμα που απαιτούνταν για την «επιχείρηση»!

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, πρόκειται για τρεις ημεδαπούς άντρες 43, 38 και 37 ετών, οι οποίοι εντοπίστηκαν στο πλαίσιο συστηματικής έρευνας για τη διακρίβωση της δραστηριότητας μιας πολύ καλά οργανωμένης και δομημένης εγκληματικής συμμορίας, που, τουλάχιστον κατά το τελευταίο δίμηνο, καλλιεργούσε και διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στο πολεοδομικό συγκρότημα της Αθήνας.

Σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της 16ης Δεκεμβρίου σε περιοχές της Αττικής, οι δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ αποσαφηνίστηκε ο ρόλος τους στην ιεραρχία του κυκλώματος.

Ακολούθησε έρευνα τόσο στο σπίτι του 43χρονου συλληφθέντα όσο και σε τρία διαμερίσματα που διατηρούσε και χρησιμοποιούσε από κοινού με τους συνεργούς του, που είχαν το ρόλο των καλλιεργητών, όπου διαπιστώθηκε η εγκατάσταση δύο καλά οργανωμένων “εργαστηρίων” υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, με πλήρη υλικοτεχνικό εξοπλισμό, προκειμένου να υπάρχει παραγωγή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν:

957 δενδρύλλια κάνναβης
1 κιλό και 160 γραμμάρια ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης
1 κιλό και 28 γραμμάρια γραμμάρια MDMA
11 κιλά και 600 γραμμάρια ημιαποξηραμένα κλαδιά δενδρυλλίων κάνναβης
3 κιλά και 230 γραμμάρια φυτικών αποσπασμάτων ακατέργαστης κάνναβης
πλήρης εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης αποτελούμενος από συστήματα εξαερισμού, φωτισμού και λίπανσης, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους δύο διαμερισμάτων
υλικά για τη συσκευασία των ναρκωτικών
συσκευή απορρόφησης αέρα και δοχεία με αρωματικά τζελ με σκοπό την αποτροπή διάχυσης οσμής από τα καλλιεργούμενα φυτά
4 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
Κονιορτοποιητής κάνναβης
Μηχάνημα με μοτέρ για κατεργασία κάνναβης
Ηλεκτρονική συσκευή πρόκλησης διακοπής τηλεπικοινωνιακών σημάτων (κινητών τηλεφώνων, συστημάτων γεωεντοπισμού κ.λπ.)
Χρηματικό ποσό σχετιζόμενο με εμπορία ναρκωτικών
8 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν στο πλαίσιο της δράσης τους και
2 οχήματα ως μέσα μετακίνησης των μελών του κυκλώματος, αλλά και μεταφοράς των ναρκωτικών ποσοτήτων.

Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι, οι δράστες, για τη λειτουργία των δύο καλλιεργειών, προχώρησαν σε κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας με εξωτερική επέμβαση, παρακάμπτοντας εξ’ ολοκλήρου τη μετρητική διάταξη.

Σημειώνεται ακόμη ότι, τα μέλη του κυκλώματος από την παράνομη δραστηριότητά τους υπολόγιζαν να αποκομίσουν περισσότερο από 1.000.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.