ΕΚΘ: Παραιτήθηκε ο Π. Τσαραμπουλίδης -Νέος πρόεδρος ο Χάρης Κυπριανίδης

Μετά την παραίτηση του επί εννέα χρόνια προέδρου του ΕΚΘ Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη λόγω επικείμενης συνταξιοδότησης, εκλέχθηκε χθες 17/12 από την Ολομέλεια της Διοίκησης του ΕΚΘ, νέος πρόεδρος ο Χάρης Κυπριανίδης.

Σύμφωνα με το καταστατικό του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης συνήλθε η Ολομέλεια της Διοίκησης του, και μετά από πρόταση της πλειοψηφούσας από το τελευταίο Συνέδριο παράταξης (ΠΑΣΚΕ), που ήταν και η μοναδική για τη θέση του Προέδρου εκλέχθηκε ο Χάρης Κυπριανίδης.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης στην ομιλία του αναφέρθηκε στη δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης, των μνημονίων και της λιτότητας στη διάρκεια της οποίας ο ίδιος ανέλαβε καθήκοντα. Επίσης υπογράμμισε ότι το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης έδωσε πολλούς και μεγάλους αγώνες «καταφέρνοντας να είμαστε παρόντες σε όποιο πρόβλημα χρειάστηκε, από εκείνο του ενός εργαζόμενου, αλλά και ολόκληρων επιχειρήσεων και κλάδων εργαζομένων».

Ο νέος πρόεδρος του ΕΚΘ αφού ευχαρίστησε τα μέλη της Διοίκησης για την εκλογή του, έκανε αναφορά στην πορεία των εννέα χρόνων που χάραξε ο Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, αλλά και στην εργασιακή κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Σε αντικατάσταση του Χάρη Κυπριανίδη από τη θέση του Οργανωτικού Γραμματέα, εκλέχθηκε ο Σιδέρης Κωνσταντινίδης, ενώ τη θέση του στην Εκτελεστική Επιτροπή εκλέχθηκε ο Μάριος Τσελώνης.

(Η φωτογραφία είναι από τη σελίδα του ΕΚΘ στο fb)