Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής επεκτείνει το 2020 την δράση του στην Αττική

Την πανελλαδική επέκταση των δραστηριοτήτων του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής το 2020, προανήγγειλε χθες ο Πρόεδρος του Δικτύου, κ. Νικόλαος Πέντζος, ο οποίος παρευρέθηκε σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).

Ο κ. Πέντζος τόνισε ότι μεγάλες επιχειρήσεις από την Αττική ζήτησαν από το Δίκτυο να αποτελέσει τον «βραχίονα» τους στο πεδίο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, αξιοποιώντας την εμπειρία και τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια.
Παράλληλα ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η δράση του Δικτύου να εξαπλωθεί και στην περιοχή της Πελοποννήσου.

Ο κ. Πέντζος σημείωσε πως το Δίκτυο από το 2013 που ιδρύθηκε, υποστηρίζει άτομα, ομάδες, φιλανθρωπικά σωματεία, οργανώσεις και φορείς, διασυνδέοντάς τους με την επιχειρηματική κοινότητα του Βορειοελλαδικού Τόξου. Στο πλαίσιο αυτό, προωθεί την έννοια της κοινωνικής ευαισθησίας και ευθύνης των επιχειρήσεων, καθώς και την προαγωγή της ιδέας της κοινωνικής συνοχής στη χώρα μας.

Έτσι, σήμερα στηρίζει για σίτιση και καθημερινές ανάγκες 29 συσσίτια και κοινωνικά παντοπωλεία, 41 φορείς και ιδρύματα και 31 συλλόγους και οργανώσεις.

Στις συνεργασίες του Δικτύου, ιδρυτικό μέλος του οποίου είναι το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, συγκαταλέγονται αυτή με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, ενώ μαζί με την Εθνική Τράπεζα δημιουργήθηκε το πρόγραμμα συμμετοχικής χρηματοδότησης Act4Greece για την κάλυψη συσσιτίων στη Θεσσαλονίκη και στην Βόρεια Ελλάδα.