Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας στο ρεβεγιόν με Glühwein! Η συνταγή που θα λατρέψετε!

Την… τιμητική του κατά την περίοδο των Χριστουγέννων έχει το Glühwein, το ζεστό κόκκινο κρασί που αποτελεί σήμα κατατεθέν των χριστουγεννιάτικων αγορών της Γερμανίας και όχι μόνο. Τελευταία, έχει αγαπηθεί και στη χώρα μας, καθώς δίνει μια πιο… ζεστή νότα στις συναντήσεις με φίλους κατά την περίοδο των εορτών. Μάλιστα μπορείτε να το σερβίρετε και στο ρεβεγιόν των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς κατά την υποδοχή των καλεσμένων σας και να το συνοδέψετε με ξηρούς καρπούς ή με τα γνωστά πλέον και στους Έλληνες καταναλωτές «Lebkuchen». Και βέβαια μπορεί οι καλεσμένοι σας να το επιλέξουν και ως βασικό ποτό καθ’όλη τη διάρκεια του δείπνου!

Σήμερα το politisnews.gr παρουσιάζει μια συνταγή της γνωστής σεφ Γιώτας Μήτσιου -Πολυχρονίδου για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας στο ρεβεγιόν, ενώ μπορείτε να το φτιάξετε και εκτός εορταστικής περιόδου, κατά κρύες χειμωνιάτικες νύχτες!

Η γνωστή σεφ Γιώτα Μήτσιου -Πολυχρονίδου κατά την παρασκευή του Glühwein

Συνταγή:
1 μπουκάλι καλό κόκκινο κρασί μπρούσκο
1 βιολογικό πορτοκαλί κομμένα σε φέτες
2 ξύλα κανέλας
3 γαρύφαλλα
4 γλυκάνισου
2 έως 3 κουτάλια σούπας μέλι

«Ζεσταίνετε το κρασί σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά», σημειώνει η γνωστή σεφ δίνοντας και το μυστικό για να πετυχημένο Glühwein. «Αφήνετε το κρασί σιγά σιγά να ζεσταθεί αλλά όχι να βράσει», σημειώνει η Γιώτα Μήτσιου- Πολυχρονίδου.