Εξιχνιάστηκαν ληστείες και κλοπές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στην Καλαμαριά

Ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο έχει εκπονήσει η Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης υπό την εποπτεία της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, με σκοπό την ασφάλεια των πολιτών και την αποτροπή κλοπών και ληστειών τόσο στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα όσο και στο κέντρο της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, το απόγευμα της 20ης Δεκεμβρίου, 34χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής κατά συναυτουργία, απλή σωματική βλάβη και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

Συγκεκριμένα, ο 34χρονος αφαίρεσε από 20χρονη αλλοδαπή που βρισκόταν σε στάση λεωφορείων στο κέντρο της πόλης ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο παρέδωσε άμεσα σε αλλοδαπό συνεργό του. Επιπλέον, στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα αφαίρεσε το απόγευμα της ίδιας μέρας από γυναίκες που βρίσκονταν επίσης σε στάσεις λεωφορείων.

Σημειώνεται ότι ο 34χρονος κατά τη διάρκεια σχετικού αστυνομικού ελέγχου επιτέθηκε σε αστυνομικό.

Επίσης,  εξιχνιάστηκε περίπτωση ληστείας σε βάρος δύο ατόμων στην περιοχή της Καλαμαριάς και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ατόμου από το Τμήμα Ασφαλείας Καλαμαριάς. Πρόκειται για 29χρονο αλλοδαπό ο οποίος, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στις 20-12-2019 στο κέντρο της πόλης από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κατελήφθη να κατέχει κινητό τηλέφωνο που αποτελούσε προϊόν ληστείας.

Συγκεκριμένα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 29χρονος, τον Οκτώβριο του 2019 στην Καλαμαριά ενεργώντας μαζί με συνεργό του, αφαίρεσαν με τη χρήση σωματικής βίας από 68χρονο και 65χρονη δύο τσάντες που περιείχαν 860 ευρώ, μία κάρτα τράπεζας, κλειδιά αυτοκινήτου και το κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, ο 29χρονος αρνήθηκε να συνεργαστεί ως προς τη διενέργεια κατ’ οίκον έρευνας και συνελήφθη για το αδίκημα της απείθειας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές.