Νέα αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές της Θεσ/νίκης και του ΑΠΘ με 30 συλλήψεις σε ένα 24ωρο

Στο πλαίσιο ειδικών δράσεων διαφόρων υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης (ΓΑΔΘ), κατά το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι σε διάφορες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος, συμπεριλαμβανομένων της Πλατείας Αγίου Γεωργίου, της Ροτόντας και χώρων περιμετρικά του ΑΠΘ, για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας, Άμεσης Δράσης και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:

-4 άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

-2 άτομα για περιπτώσεις κλοπών.

-4 άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα. Μεταξύ αυτών και 27χρονο ομογενή, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο αποφάσεις με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 9 ετών και 11 μηνών, για τα αδικήματα της ληστείας, της κλοπής, της απάτης με υπολογιστή και της παράνομης οπλοφορίας.

-1 άτομο για παράνομη μεταφορά-προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας. Πρόκειται για 65χρονο ημεδαπό, ο οποίος χθες (27-12-2019) το απόγευμα, εντοπίστηκε να κινείται με όχημα στην Π.Ε.Ο. Καβάλας – Θεσσαλονίκης και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, στο ύψος της Ν. Απολλωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διαπιστώθηκε η μεταφορά τεσσάρων αλλοδαπών που στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου.

-15 άτομα για παράνομη ρύθμιση και διενέργεια παιγνίων. Ειδικότερα, χθες (27-12-2019) το βράδυ, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα καφέ και παροχής υπηρεσιών διαδικτύου στην περιοχή της Ανάληψης, όπου διαπίστωσαν την εγκατάσταση και λειτουργία 35 ηλεκτρονικών υπολογιστών, σε 14 εκ των οποίων διενεργούνταν παράνομα ηλεκτρονικά παίγνια από ισάριθμους θαμώνες. Συνελήφθη 52χρονη ημεδαπή ως προσωρινά υπεύθυνη της επιχείρησης και οι παίκτες. Επίσης, από το κατάστημα κατασχέθηκαν 15 κεντρικές μονάδες Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και χρηματικό ποσό σχετιζόμενο με την παράνομη διενέργεια παιγνίων. Σημειώνεται ότι, τόσο οι χώροι του καταστήματος όσο και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές δεν είχαν πιστοποιηθεί ως προς τη λειτουργία τους από την αρμόδια Αρχή, ενώ επιπλέον δεν έφεραν την προβλεπόμενη, από το νόμο, ειδική σήμανση.

-4 άτομα για παράνομη άσκηση υπαίθριου εμπορίου.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.