Θεσ/νίκη: Στοχευμένοι έλεγχοι της ΕΛΑΣ για λαθραία τσιγάρα- Κατασχέθηκαν περισσότερα από 1.100 πακέτα μέσα σε 10 μέρες

Στοχευμένους ελέγχους για τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις διακίνησης λαθραίων τσιγάρων και καπνού διενεργούν συστηματικά αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης (ΓΑΔΘ) η οποία -όπως πολλές φορές έχει επισημάνει ο επικεφαλής της, Λάζαρος Μαυρόπουλος- αποδίδει ιδιαίτερη σημασία και στην καταπολέμηση του παρεμπορίου καπνικών προϊόντων.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο δεκαήμερο αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας, Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν συνολικά πέντε άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου «Περί Τελωνειακού Κώδικα». Επίσης, εντόπισαν και κατάσχεσαν 1.110 πακέτα τσιγάρα και 72 συσκευασίες καπνού που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές, ενώ -όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση- οι έλεγχοι για την καταπολέμηση του παρεμπορίου καπνικών προϊόντων συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.