Από σήμερα, Δευτέρα (30/12) το απόγευμα οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος θα αρχίσουν να βλέπουν στους λογαριασμούς τους το ποσό των 700 ευρώ, όπως διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
«Το κοινωνικό μέρισμα κατά 90% θα καταβληθεί τη Δευτέρα. Είναι ένα τεχνικό ζήτημα, που αφορά τις τράπεζες. Εφόσον μέχρι αύριο το μεσημέρι μπορέσουν να έχουν φορτώσει τα στοιχεία των δικαιούχων, θα πιστωθούν μέχρι αύριο το απόγευμα τα χρήματα στον λογαριασμό τους και όσα δεν προλάβουν, θα είναι την Τρίτη. Σε κάθε περίπτωση θα έχει τελειώσει η διαδικασία μέχρι τις 31 του μηνός», δήλωσε την Κυριακή ο κ. Πέτσας.
Αυτό σημαίνει ότι έως αύριο, Τρίτη, περισσότερα από 267.000 νοικοκυριά θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα των 700 ευρώ.
Να σημειωθεί ότι στο koinonikomerisma.gr έχει αναρτηθεί και ολόκληρη η υπουργική απόφαση που καθορίζει τους δικαιούχους και τις διαδικασίες για τη χορήγηση 700 ευρώ. Η σελίδα για τις ενστάσεις θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 15 Ιανουαρίου.