«Έφυγε» από τη ζωή η Έρρικα Μπρόγιερ

«Έφυγε» σήμερα (5/1) από τη ζωή η Έρρικα Μπρόγιερ σε ηλικία 77 ετών. Πρόσφατα εμφανιζόταν ως guest στην παράσταση «Η Παριζιάνα» την οποία αναγκάστηκε να εγκαταλείψει από τις 8 Δεκεμβρίου για να νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, δίνοντας σύντομη μάχη με τον καρκίνο.

Η Έρρικα Μπρόγιερ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1942 από Έλληνα πατέρα και μητέρα Αυστριακή. Ο πατέρας της ήταν ο ηθοποιός Τέλης Ανθίδης (Αριστοτέλης Μαστραπάς), όμως η Έρρικα, όπως και η αδελφή της Μαργαρίτα, κράτησαν το επίθετο της μητέρας τους για την καριέρα τους.

Η Έρρικα Μπρόγιερ μεσουράνησε στον χώρο του ελληνικού κινηματογράφου, ως ντουέτο με την αδελφή της, Μαργαρίτα, ενώ στη συνέχεια έκανε και σόλο καριέρα. Τραγουδούσε, χόρευε και έπαιζε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Μαζί με την αδελφή της ξεκίνησαν ως δίδυμο στο τραγούδι και τον χορό το 1961. Έναν χρόνο μετά έκαναν και την παρθενική της εμφάνιση στο σινεμά στην ταινία “Όταν λείπει η γάτα” του Αλέκου Σακελλάριου.

Η Έρρικα Μπρόγιερ παντρεύτηκε το 1965 τον Κώστα Βουτσά με τον οποίο απέκτησαν και μία κόρη, την Σάντρα, αλλά π γάμος τους δεν κράτησε πολύ.