ΟΑΣΘ: Στην τελική ευθεία η εκχώρηση 25 γραμμών στα ΚΤΕΛ

Στην τελική ευθεία υπογραφής της σύμβασης με τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης προκειμένου να αναλάβουν την εκτέλεση συγκοινωνιακού έργου για λογαριασμό του ΟΑΣΘ, μπήκε η διοίκηση του ΟΣΕΘ.

Την Πέμπτη (9/1) συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού προκειμένου να συζητήσει τις λεπτομέρειες και να εγκρίνει το σχέδιο της σύμβασης. Στη συνεδρίαση θα παραβρεθεί και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ΑΕ κ. Στέφανος Τσόλης.

Όπως υποστηρίζει ο ΟΣΕΘ, «η συγκεκριμένη σύμβαση είναι μεγάλης σπουδαιότητας για τον τομέα των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης και κατ’ επέκταση για το επιβατικό κοινό, καθώς όχι μόνο θα ωφελήσει τους επιβάτες των συγκεκριμένων λεωφορειακών γραμμών που θα εκτελεί το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης (σε συνέργεια με τα ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, Σερρών και Κιλκίς), αλλά και όσους χρησιμοποιούν τις υπόλοιπες γραμμές καθώς έτσι «απελευθερώνονται» 70-80 οχήματα αλλά και προσωπικό, τα οποία θα ενισχύσουν και θα βελτιώσουν το παρεχόμενο έργο από τον ΟΑΣΘ στον αστικό ιστό.

Η σύμβαση ανάθεσης έργου στην ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε. κρίνεται επιβεβλημένη καθώς οι επιχειρησιακές και λειτουργικές δυνατότητες εξυπηρέτησης των μετακινούμενων από τον ΟΑΣΘ έχουν μειωθεί την τελευταία τετραετία, ενώ σήμερα τα επίσημα στοιχεία αποδεικνύουν πως σε καθημερινή βάση βρίσκεται εκτός λειτουργίας περίπου το 20% του στόλου οχημάτων του Οργανισμού».

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού κ. Γιάννης Τόσκας «ο ΟΣΕΘ όπως απορρέει από τον ρόλο του που είναι πρώτιστα η διαρκής βελτίωση της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού και συνεκτιμώντας την σημερινή κατάσταση του ΟΑΣΘ αλλά και το γεγονός πως η ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε. που ανέλαβε παλαιότερα να εκτελεί τμήμα του έργου του ΟΑΣΘ έχει ανταποκριθεί στην προηγούμενη σύμβαση και διαθέτει εμπειρία διαχείρισης, προχωρά με γοργούς ρυθμούς την υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης εκτέλεσης του καθοριζόμενου από το υπουργείο Μεταφορών έργου.

Τελικός στόχος είναι να εκτελείται το συγκεκριμένο έργο (25 γραμμές) με πληρότητα και αποτελεσματικότητα, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα και την ασφάλεια της μετακίνησης, αλλά και χωρίς οι επιβάτες να επιβαρυνθούν οικονομικά»

Η σύμβαση για την… προσωρινή παραχώρηση στα ΚΤΕΛ των 25 γραμμών του ΟΑΣΘ θα υπογραφεί μετά τον προσυμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και θα έχει διάρκεια δύο ετών, με μονομερές δικαίωμα του ΟΣΕΘ για παράτασή της κατά ένα ακόμη έτος, με τους ίδιους όρους. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες και τα τέσσερα ΚΤΕΛ έχουν προμηθευτεί τον μεγαλύτερο αριθμό από τα συνολικά 120 λεωφορεία που προορίζονται για αυτές τις 25 γραμμές (101 θα μπουν στις γραμμές και άλλα 19 θα είναι εφεδρικά). Αυτές τις ημέρες γίνονται οι αναγκαίες εργασίες σε αυτά τα λεωφορεία, δηλαδή, εργασίες βαψίματος, τοποθέτησης εκδοτικών και ακυρωτικών μηχανημάτων, τοποθέτηση ρούτερ για δωρεά wi-fi κ.λπ.