Θεσ/νίκη: Συλλήψεις 7 ατόμων για ληστείες και κλοπές σε ένα 24ωρο

Συνεχείς είναι οι περιπολίες, αλλά και αστυνομικές έρευνες από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης (ΓΑΔΘ), για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το προηγούμενο 24ωρο αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας, Ασφαλείας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε αυτόφωρες συλλήψεις επτά  ατόμων για περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών, ενώ σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος δραστών για περιπτώσεις ληστειών και κλοπών.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και δύο αλλοδαποί ηλικίας 24 και 32 ετών, οι οποίοι το απόγευμα της Τετάρτης διέρρηξαν τρία σταθμευμένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα στο κέντρο της πόλης και συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Α.Τ. Λευκού Πύργου.

Επίσης, στο πλαίσιο ερευνών για την ταυτοποίηση δραστών περιπτώσεων ληστειών και κλοπών που έγιναν παλαιότερα, σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος εννέα 9 ακόμη ατόμων από τα Τμήματα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, Κορδελιού-Ευόσμου, Χαριλάου-Αναλήψεως και Νεάπολης-Συκεών.

Ενδεικτικά, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

-Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου σε βάρος δύο νεαρών αλλοδαπών, οι οποίοι τον Σεπτέμβριο του 2019, στο κέντρο της πόλης, με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου αφαίρεσαν από δύο 15χρονους τα κινητά τους τηλέφωνα.

-Επίσης, αστυνομικοί της ίδιας Υπηρεσίας σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 34χρονου ημεδαπού, ο οποίος τον Αύγουστο του 2019 στην περιοχή της Περαίας επιχείρησε να αφαιρέσει με τη χρήση βίας την τσάντα γυναίκας, ενώ τον Οκτώβριο του ίδιου έτους σε στάση αστικού λεωφορείου στο κέντρο της πόλης, προσέγγισε την ίδια γυναίκα και τραυματίζοντάς την με αιχμηρό αντικείμενο, αφαίρεσε την τσάντα της.