Γιάννης Ιωαννίδης για τη φωτιά στον οικισμό των Ρομά: «Ευτυχώς γλιτώσαμε τα χειρότερα»

Αναστάτωση προκάλεσε σε κατοίκους και εργαζόμενους στο δήμο Δέλτα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε προχτές κοντά στον οικισμό των Ρομά Αγία Σοφία.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία στα ογκώδη υλικά και ευτυχώς χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής και των μηχανημάτων της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Δέλτα έσβησε άμεσα.

«Ευτυχώς γλιτώσαμε τα χειρότερα και δεν επεκτάθηκε η φωτιά στον οικισμό» τόνισε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης και ευχαρίστησε την πυροσβεστική υπηρεσία και τεχνικές υπηρεσίες του δήμου για την άμεση επέμβαση. «Είμαστε σε αναμονή προκειμένου να συνδράμει η Περιφέρεια με περισσότερα αυτοκίνητα για να καταφέρουμε να απομακρύνουμε τους τεράστιους όγκους σκουπιδιών που αποτελούν σημαντική εστία μόλυνσης για την περιοχή» ανέφερε ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης.

Τα ογκώδη υλικά που ξεπερνούν τους 500 τόνους και έχουν συσσωρευτεί στα όρια του οικισμού Αγία Σοφία είναι ένα θέμα που απασχολεί το δήμο Δέλτα που εδώ και τρεις μήνες βρίσκεται σε επικοινωνία με την Περιφέρεια για την συνδρομή με τεχνικά μέσα για την αποκομιδή τους. Ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης επικοινώνησε εκ νέου με την Περιφέρεια για να ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές για την πυρκαγιά.