Ν. Παναγιωτόπουλος: Αν χρειαστεί θα απαντήσουμε με στρατιωτική εμπλοκή!

Σκληρή απάντηση στον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ έδωσε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος από την Κοζάνη το βράδυ του Σαββάτου (25/1). «Εάν κρίνουμε ότι έχουν ξεπεραστεί οι κόκκινες γραμμές πράγμα που σημαίνει ότι εξετάζουμε όλα τα σενάρια ακόμη και αυτό της στρατιωτικής εμπλοκής», είπε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας πως όλες αυτές οι προκλήσεις από μέρους της Τουρκίας «είναι κλιμακούμενες μεθοδικές και γίνονται βάση συστήματος».

«Ό,τι απειλείται δεν αποστρατικοποιείται. Η Ελλάδα δεν προκαλεί, δεν θίγει κυριαρχικά δικαιώματα άλλων, αλλά δεν της αρέσει να προκαλείται και να προσβάλλονται τα δικά της δίκαια», πρόσθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος επισημαίνοντας ωστόσο πως εύχεται «να μην έρθει αυτή ποτέ αυτή η ώρα και η προσπάθεια μας για ισχυρές ένοπλες δυνάμεις εκεί κατατείνει ώστε να μην υπάρξει η στιγμή που θα μπορέσει να συμβεί ένα τέτοιο γεγονός».

Όπως, επίσης, είπε ο υπουργός Άμυνας «ουδέποτε στο πρόσφατο παρελθόν δεν έχει επιδειχθεί από πλευράς της Τουρκίας τέτοια προκλητική συμπεριφορά», ενώ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο προσφυγής της Τουρκίας στο Διεθνές δικαστήριο της Χάγης διερωτήθηκε: «Αλλά με βάση ποιο δίκαιο θα ζητήσει να κριθεί το αίτημά της». Και κατέληξε λέγοντας ότι «έχουμε μέλλον σε ότι αφορά την προσφυγή στην Χάγη» και ότι τα περισσότερα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν στην προκειμένη περίπτωση είναι από τουρκικής πλευράς.