Παιδιά από όλη την Ελλάδα το Σαββατοκύριακο στο Φεστιβάλ Χαλάστρας

Εκατοντάδες παιδιά από όλη τη χώρα θα γεμίσουν και φέτος το Κλειστό Γυμναστήριο Χαλάστρας συμμετέχοντας στο 7ο Παιδικό Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που διοργανώνει ο Δήμος Δέλτα και ο Κοινωνικός Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Δέλτα, σε συνεργασία με το Χορευτικό Χαλάστρας του ΚΠΟΔΔ, το Σάββατο και την Κυριακή 15 και 16 Φεβρουαρίου.

Το Παιδικό φεστιβάλ Χαλάστρας «γεννήθηκε» πριν από 7 χρόνια με κίνητρο την αγάπη για τα παιδιά και την παράδοση που κάθε χρόνο μετατρέπει τη Χαλάστρα σε κέντρο επισκεπτών από όλη τη χώρα. Κεντρική ιδέα ήταν η διάδοση των παραδόσεων μέσα από τους μικρούς χορευτές που πρωταγωνιστούν και τραβούν το ενδιαφέρον.

Στο διήμερο φεστιβάλ θα συμμετέχουν φέτος παιδιά συλλόγων από Ιωάννινα, Θάσο, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κατερίνη ,Χαλκιδική ,Κοζάνη και Μέγαρα.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και ο Αθλητικός Σύλλογος ΑμεΑ «Ο Φίλιππος» Θεσσαλονίκης που θα ανοίξει τις εκδηλώσεις το απόγευμα του Σαββάτου.

«Ο δήμος μας θα γεμίσει ταλαντούχα παιδιά που ασχολούνται με την παράδοση και τον χορό και από κόσμο που θα παρακολουθήσει αυτές τις εκδηλώσεις. Μεγάλη σημασία αποτελεί το γεγονός ότι υα παιδιά αυτά που αγαπούν την παράδοση και τα έθιμα της περιοχής τους αποκτούν σχέσεις μεταξύ τους και μεταλαμπαδεύουν στους συνομηλίκους τους την αξία της λαϊκής παράδοσης. Οι 100 και πλέον εθελοντές που εργάζονται για την επιτυχία του Φεστιβάλ είναι άξιοι επαίνων καθώς διδάσκουν τη σημασία της συμμετοχής σε διοργανώσεις» τόνισε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης.

Οι εθελοντές σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης ξεναγούν τα παιδιά στο Δέλτα Αξιού και εργάζονται για την ευχάριστη διαμονή των προσκεκλημένων καθ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Κατά τη διάρκεια των παραστάσεων στο Κλειστό Γυμναστήριο Χαλάστρας βρίσκονται εθελοντές διασώστες και εθελοντή γιατρό χειρουργό από την Χαλάστρα προληπτικά

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ 2020
ΣΑΒΒΑΤΟ 15-2- 2020 17:30- 20:00

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Α.Μ.Ε.Α << Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ >>
Α ΄ ΤΜΗΜΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ
Ε.Λ.ΕΤ.Ε.Π
ΕΣΤΙΑ ΡΟΥΜΛΟΥΛΙΩΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΪΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΜΕΓΑΡΩΝ “Αλκάθους & Καρία”
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΟΚΟΥ «ΙΩΑΚΕΙΜ ΛΙΟΥΛΙΑΣ»
Π.Σ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Β ΄ ΤΜΗΜΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 16-2- 2020 ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ 11:00-13:30
ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΑΡΙΩΝ ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ
ΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΝΕΩΝ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ
ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΑΣΟΥ << ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΚΑΖΑΒΙΤΙ >>
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ (Μ.Ε.Σ) ΑΒΕΡΩΦ
ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΙΩΝΙΑΣ
ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
Π.Σ ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ Ο ΦΑΡΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ’’ ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΒΟΤΣΗΣ’’ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΥΛΑΙΑΣ ‘’ Η ΚΑΠΟΥΤΖΗΔΑ’’ ΠΥΛΑΙΑ
Π. Π. Κ. ΝΕΩΝ ΜΑΛΓΑΡΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 16-2-2020 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΖΩΝΗ 17:30- 20:00
Γ΄ & Δ΄ ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Π.Σ ΑΣΣΗΡΟΥ
Π.Σ. ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΣΥΚΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ
ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ «MAMULI»
Ε΄ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ