Στην Λευκωσία η Δόμνα Μιχαηλίδου

Με την Υπουργό Εργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας Ζέτα Αιμιλιανίδου συναντήθηκε στη Λευκωσία, την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους, όπως η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της επιδοματικής πολιτικής, το πλαίσιο της παιδικής προστασίας, ενώ αναφέρθηκαν αναλυτικά στις πολιτικές αποϊδρυματοποίησης καθώς και στην παροχή φροντιστή για τα άτομα με αναπηρία.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε και μεταξύ της Υφυπουργού και του Προέδρου της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου (Ο.ΠΑ.Κ) Δημήτρη Λαμπριανίδη, κατά την οποία όπου συζητήθηκαν ειδικότερα η ανάγκη για εξειδικευμένη φροντίδα, η ανεξάρτητη διαβίωση των ατόμων με αναπηρίες, και η θεσμοθέτηση του προσωπικού βοηθού, που αποτελεί μια από τις κύριες προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης.

Η κα Μιχαηλίδου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να γευματίσει με την Πρώτη Κυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, κα. Άντρη Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Προσκεκλημένη από την κα Αναστασιάδη, Επίτιμη Πρόεδρο του Ιδρύματος ΕΛΠΙΔΑ, η Υφυπουργός Εργασίας εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Παιδικού Καρκίνου στις 15 Φεβρουαρίου, παρακολούθησε το σεμινάριο «30 χρόνια Παιδογκολογίας στην Κύπρο: Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον», που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Προεδρικού Μεγάρου της Λευκωσίας υπό την αιγίδα του Ιδρύματος ΕΛΠΙΔΑ και της κας. Αναστασιάδη και με την στήριξη της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου, του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας.

Στην εκδήλωση έγινε ευρύτερα γνωστό το έργο του Ιδρύματος ΕΛΠΙΔΑ και η προσφορά σε παιδιά με καρκίνο και λευχαιμία, στην διάρκεια των 30 ετών της λειτουργίας της Παιδογκολογικής – Παιδοαιματολογικής Κλινικής.