Γιώργος Τσούκαλης: Ο σπουδαίος ιδιωτικός ερευνητής που έχει διασώσει 16.402 αρχαιότητες

Γιώργος Τσούκαλης: Ο σπουδαίος ιδιωτικός ερευνητής που έχει διασώσει 16.402 αρχαιότητες

Αρχές του μήνα η Europol ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια μιας διεθνούς αποστολής για το εμπόριο τέχνης που πραγματοποιήθηκε σε 103 χώρες, ανακτήθηκαν χιλιάδες αντικείμενα, που λεηλατήθηκαν από χώρες, κατά τη διάρκεια πολέμων ή εκλάπησαν από μουσεία κι αρχαιολογικούς χώρους.

Στην Ελλάδα συντονισμένη κι αξιόλογη είναι η προσπάθεια του ιδιωτικού ερευνητή Γιώργου Τσούκαλη και των συνεργατών του, καθώς περισσότερες από 16.402 αρχαιότητες έχουν διασωθεί και παραδοθεί στην Πολιτεία. Η συνδρομή του κύριου Τσούκαλη είναι σημαντική και στην επίλυση πολλών ανεξιχνίαστων υποθέσεων και ο ίδιος έχει τιμηθεί πολλές φορές για όσα έχει προσφέρει στην τριακονταετή πορεία του. Σε λίγο καιρό, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, θα κυκλοφορήσει άλλο ένα βιβλίο του, τα έσοδα του οποίου θα παραχωρηθούν στο Silver alert-Γραμμή ζωής, όπου είναι πρέσβης καλής θέλησης.

Ο Γιαννιώτης ερευνητής είναι πολύ δραστήριος με πολλά ενδιαφέροντα. Είναι Σύμβουλος Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO Πειραιώς και Νήσων, Διευθυντής του πολιτιστικού περιοδικού Art&Art Magazine, αρθρογράφος εφημερίδων και συγγραφέας. Πάνω απ’ όλα, όμως είναι ένας σπουδαίος φίλος, ένας άνθρωπος που έχει μάθει απλόχερα να δίνει αγάπη και να κερδίζει τον σεβασμό όλων!