Γλυκό κουταλιού Καρπούζι με Αρμπαρόριζα

Γλυκό κουταλιού Καρπούζι με
Αρμπαρόριζα

ΥΛΙΚΑ
1 καρπούζι βιολογικό baby
600 γραμ ζάχαρη
2 λεμόνια
1 βανίλια
1 φλυτζάνι νερό
5-6 φύλλα αρμπαρόριζα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε από έξω το πράσινο μέρος με
το εργαλείο που καθαρίζουμε το καρότο.
Μετά κόβουμε σε φέτες αφαιρούμε το
κόκκινο μέρος και κρατάμε το άσπρο ας
έχει και λίγο κόκκινο μη σας χαλάει
αυτό. Κόβουμε διαγώνια σε μικρά
κομμάτια τα πλένουμε και τα
τοποθετούμε σε μπολ με τα δυο λεμόνια
για 1-3 ώρες  κι ενδιάμεσα τα γυρίζουμε.
Μετά τα ξεπλένουμε και τα ρίχνουμε σε
κατσαρόλα με τη ζάχαρη κι αφήνουμε όλη
νύχτα.

Το πρωί το βράζουμε μέχρι να δέσει και
προς το τέλος αρωματίζουμε με βανίλια
κι αρμπαρόριζα.
Δοκιμάζουμε στο πιατάκι το σιρόπι κι αν
στέκεται και δεν απλώνει στο πιάτο
είναι ΕΤΟΙΜΟ 🥄🍉🥄🍉